09 Ağustos 2024 21:10

İstanbul'da AKP önündeki "katliam yasası" protestosu engellendi

Köpek katliamlarını AKP İstanbul İl Binası önünde protesto etmek isteyen yurttaşlar engellendi. Açıklamada yasa çekilene kadar mücadelenin süreceği belirtildi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Niğde ve Ankara Altındağ'da yaşanan köpek katliamlarının ardından, hayvan hakları savunucuları AKP İstanbul İl Binası önünde protesto düzenlemek istedi. Polis engeliyle karşılaşan hayvan hakları savunucuları parkta basın açıklaması yaptı. 

KATLİAM YASASINA KARŞI DİRENİŞ SÜRECEK

Niğde ve Ankara Altındağ'da yaşanan köpek katliamlarının ardından, Yaşatacağız Platformu'nun çağrısıyla hayvan hakları savunucuları, AKP'nin Sütlüce'deki İstanbul İl Binası önünde bir araya gelmek istedi. Ancak polis, bina önünde toplanmalarına izin vermedi. Yoğun güvenlik önlemleri alan polis, bina çevresine bariyerler kurdu ve çevik kuvvet ekiplerini konuşlandırdı. Hayvan hakları savunucuları, AKP İl Binası karşısındaki Nuri Killigil Parkı'nda basın açıklaması yapmak zorunda kaldı. 

Eylemde, Katliam Yasası'nın geri çekilmesi talep edildi. Hayvan hakları savunucuları, "AKP-MHP elini hayvanlardan çek", "Ölümde ısrar edenlere karşı yaşatacağız", "Yasayı geri çek", "Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin" gibi dövizler taşıyarak, "Susma haykır, katliama hayır", "Katil AKP-MHP hesap verecek" sloganları attı. 

"HALK KATLİAMI REDDEDİYOR"

Yaşatacağız Platformu adına basın açıklamasını okuyan Ersin Tek ve Sevcan Çamlıdağ, "Katliam Yasası" olarak nitelendirdikleri yasanın, hayvanlara yönelik şiddeti meşrulaştırdığına dikkat çekti, "Halkın yüzde 85'i bu yasayı reddediyor. Siz istediğiniz kadar yasayı geçirin, bu vahşetin meşruluğu yok! Bu yasayı geri çekmek zorunda kalacaksınız!" dedi. 

"DAHA KARARLIYIZ"

Açıklamada ayrıca, Niğde ve Altındağ'da yaşanan katliamların, yasanın öngördüğü şiddetin sadece bir başlangıcı olduğu vurgulandı. Tek ve Çamlıdağ, "Daha kalabalığız, daha kararlıyız! Sokaktaki dostlarımızı sizin toplama kamplarınıza teslim etmeyeceğiz! Halkın öfkesi, katliam yasasını uygulamanıza izin vermeyecek!" ifadelerini kullandı.

Hak savunucuları 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliklerin geri çekilmesi ve hayvanlara yönelik şiddetin durdurulması için mücadelenin süreceğini belirterek, "Katliam yasasına karşı direnişi daha büyük bir birliğe dönüştürüyoruz. Biz yaşatacağız!" diye seslendi.

Açıklama yarın Kadıköy’de yapılacak eyleme çağrı ile sonlandırıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rusya, Ukrayna'da alışveriş merkezine saldırdı: En az 10 kişi öldü

SONRAKİ HABER

İbrahim Kaboğlu, İstanbul Barosu başkan adaylığını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa