09 Ağustos 2024 23:10

Cinsel saldırıdan hüküm giyen Güreşçi Recep Çakır haberleri erişime engelletti

Cinsel saldırı suçundan hüküm giyen Güreşçisi Recep Çakır, hakkındaki haberleri erişime engelletti.

Görsel: FreeWebTurkey

Paylaş

Olimpiyatlarda da yarışan milli güreşçi Recep Çakır, tecavüz suçlamasıyla 22.5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı hakkındaki haberler için erişim engeli kararı aldırdı. 

FreeWebTurkey'den Ali Safa Korkut'un haberine göre 2008 yılında, o dönem 23 yaşında olan G.C.'ye cinsel saldırıda bulunan ve 22.5 yıl hapis cezasına çarptırılan milli güreşçi Recep Çakır, konuyla ilgili haberler için erişim engeli kararı aldırdı.

“Kişilik hakları ihlali” gerekçesiyle Korkuteli Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen 30 Temmuz tarihli karar kapsamında haber ve sosyal medya paylaşımlarından oluşan 31 haber erişime engellendi. Çakır, hakimliğe verdiği erişim engeli talep dilekçesinde cinsel saldırı eylemini “geçmişte yaşanmış kötü bir olay” olarak nitelendirdi çevresinin haberler nedeniyle "üzüntü duyduğu" gerekçesini öne sürdü.

Cinsel saldırı ile ilgili haberler için 2020 yılında da bir erişim engeli kararı aldıran Çakır, 31 Temmuz 2024’te aldırdığı son erişim erişim engeli kararıyla “Cinsel saldırıdan hüküm giyen milli güreşçi Recep Çakır, hakkındaki haberlere erişimi engelletti” başlıklı 2020 tarihli haberleri de engelletti. Kararın gerekçesi ise “unutulma hakkı” oldu.

UNUTULMA HAKKI NEDİR?

Sosyal medyaya kısıtlamalar getiren yasa, bütün eleştirilere rağmen AKP ve MHP’nin oylarıyla Meclisten geçmişti. İlgili yasayla, internet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle “Kişilik haklarının ihlal edildiğini” iddia edenlerin talep etmesi durumunda yargıç tarafından, başvuranın adının, ihlale konu internet adresleriyle ilişkilendirilmemesine (unutulma hakkı) karar verilebiliyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Beyaz Saray: Gazze'de ateşkes için taraflar 15 Ağustos'ta buluşacak

SONRAKİ HABER

Altın Portakal'ın jüri üyeleri açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa