10 Ağustos 2024 12:54

Taşlıçay Belediye Başkanı Budak, DEM Parti'den istifa etti | DEM Parti: Makamından istifa et

Ağrı Taşlıçay Belediye Başkanı Mehmet Ali Budak, DEM Parti’den istifa ettiğini duyurdu. DEM Parti, Budak’a belediye başkanlığı makamından istifa etmesi çağrısında bulundu.

Fotorğaf: MA

Paylaş

Ağrı'da Taşlıçay ilçesinin Belediye Başkanı Mehmet Ali Budak, Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisinden (DEM Parti) istifa ettiğini duyurdu.

Yaptığı yazılı açıklamada DEM Parti içinde çalışmalarını engellemek isteyenler olduğunu iddia eden Budak, “Kozmopolitik ilçemizin tüm halklar, Azeri Karapapak, Kürt ve tüm vatandaşlarımıza eşit hizmet sağlamak amacıyla bulunduğum DEM Parti’den kendi irademle istifa ediyorum" dedi.

BUDAK’A MAKAMINDAN İSTİFA ET ÇAĞRISI

Budak’ın istifası nedeniyle DEM Parti’den açıklama geldi. Açıklamada, Budak'ın istifasına dair yaptığı açıklamaya işaret edilirken, "Söz konusu açıklamada, partimize karşı yersiz itham ve iftiralara yer verilmiştir. İçeriğine ve kullanılan ifadelere baktığımızda açıklamanın kimler tarafından ve hangi niyetlerle yazıldığı açık bir şekilde anlaşılmaktadır” ifadeleri kullandı. 

Budak’ın Eş Başkan Cemile Duman’ı tehdit ettiği belirtilen açıklamada, “Duman’a yapılan tehditleri, partimize yapılmış sayıyor ve yaşananları bu şekilde değerlendirdiğimizi de herkesin bilmesini istiyoruz. Taşlıçaylı kadınların oylarını alıp kadın iradesini yok saymanın vicdani muhasebesini de Taşlıçay halkımıza emanet ediyoruz” denildi. DEM Parti, “Taşlıçay halkının kendisinden tek beklentisi belediye başkanlığı makamından istifa etmesidir” çağrısı yaptı. DEM Parti, Budak’ı belediye eş başkanlığı için aday gösterdiği için, Taşlıçay halkından da özür diledi.

İPEK GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

DEM Parti Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, 2 Ağustos'ta Mardin’in Kızıltepek Eş Başkanı Zeyni İpek ile ilgili disiplin soruşturması başlattığını duyurdu. Hakkında soruşturma başlatılan İpek açıklama yaparak, hakkında açılan soruşturma nedeniyle görevini devrettiğini duyurdu.

Soruşturmanın sağlıklı yürümesi için görevi devrettiğini belirten İpek, “Disiplin sürecinde partimizle her türlü bilgiyi paylaşacağım ve alınacak her türlü kararı da peşinen kabul edeceğimi partime ve bana güvenmiş olan halka bağlılığımın gereği olarak belirtmek isterim. Bir kez daha böylesi bir konuyla gündeme geldiğim için tüm halkımızdan ve de partimizden özür diliyorum” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Van’da sağlık emekçilerin askıda talebi: Ücretsiz nitelikli kreş

SONRAKİ HABER

Üretici de isyan ediyor tüketici de: Ayakta durmak yaşamaksa, yaşıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa