10 Ağustos 2024 18:06

Erdoğan "Şakirpaşa Havalimanı eğitim merkezi olacak" dedi, CHP'li Sümer tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şakirpaşa Havalimanı'nın eğitim merkezi olacak" dedi, CHP Milletvekili Orhan Sümer "Şakirpaşa'yı atıl duruma düşürmek demek" diyerek tepki gösterdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Adana'da bulunan Şakirpaşa Havalimanı'nın eğitim merkezi olacağını açıklaması üzerine açıklama yaptı.

Sümer "Ticari uçuşları kapatmak demek zaten vatandaş havalimanını kullanamayacak demek, Şakirpaşa'yı atıl duruma düşürmek demek" ifadelerini kullandı.

Sümer "Sayın Cumhurbaşkanı bir ton hakaret ederek Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmadığını söylemiş. Ticari uçuşları kapatmak demek zaten vatandaş havalimanını kullanamayacak demek. Yüzbinlerce esnaf ve vatandaşımız mağdur olacak demek. Şakirpaşa'yı atıl duruma düşürmek demek" dedi.

CHP: DAVET EDİLMEDİK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Çukurova Havalimanının açılışına muhalefet milletvekillerinin davet edilmemesini eleştirdi, "Her şeyden önce, hem Mersin Milletvekili olarak, hem de TBMM Ulaştırma Komisyonu üyesi bir milletvekili olarak bu davetin yapılmamış olmasını, açık ve net olarak AKP iktidarının ayrımcılık politikasının bir örneği olarak tarihe geçeceğini vurgulamak isterim" ifadelerini kullandı.

Kış, bu davetsizliğin Mersin'in iradesini yok saymak anlamına geldiğini belirterek, "AKP'nin bu tutumu, Mersin'de her zaman sağlamaya çalıştığımız birlik, beraberlik ve barış iklimine gölge düşüren bir yaklaşım olmuştur" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

A Milli Kadın Voleybol takımını yenen Brezilya bronz madalyanın sahibi oldu

SONRAKİ HABER

6 soruda tarım | Sermayeye nasıl teslim edildi, üretici köylü neden ayaklandı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa