10 Ağustos 2024 19:11

İngiltere'de anti faşistler 50 kentte sokağa çıktı

İngiltere'de ırkçılığa karşı yapılan eylemler kitleselleşerek devam ediyor. Bugün 50 kent ve kasabada eylemler yapıldı. Eylemlerde "mücadele" çağrısı yapıldı.

Fotoğraf: Arif Bektaş/Evrensel

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

İngiltere'de 30 Temmuz'da başlayan ve başka göçmenlerin kaldığı otel ve misafirhaneler olmak üzere bir mekana saldıran ırkçı, faşist gruplara karşı eylemler kitleselleşerek devam ediyor.

7 Ağustos itibariyle sokaklara çıkamayan ırkçılara karşı anti faşistler eylemlerine devam ediyor. Irkçılığa Karşı Ayağa Kalk (SUTR) Kampanyası tarafından yapılan çağrıyla 50 kent ve kasabada eylemler yapıldı. Eylemlerde, ırkçılığın bir daha İngiltere sokaklarında yaşanmaması için mücadele çağrıları yapıldı.

FARAGE’A RAHAT YOK

Faşistlerin sokağa çıkıp çeşitli saldırılarda bulunmasının baş sorumlusunun, yalan haberler ve mesajlar veren Reform UK lideri Nigel Farage olduğunu belirten anti faşistler Reform UK Genel Merkezi önünde de bir eylem yaptı. Binlerce anti faşistin katıldığı eylemde yapılan konuşmalarda, Farage'ın hesap vermesi istendi.

Reform UK Genel Merkezi önünde yapılan eyleme, Londra'nın 6 mahallesinde yapılan eylemlere katılan anti faşistlerin farklı güzergahlardan gelip dahil olmasından sonra parlamentoya ve oradan da başbakanlık konutu önüne bir yürüyüş gerçekleştirildi.

ÖNCEKİ HABER

‘Ölmez ağacı’ zeytin ölüyor

SONRAKİ HABER

İskoçya'da ırkçılığa karşı eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa