10 Ağustos 2024 22:39

Yaşam hakkı savunucuları alanda: Katliam yasası yürürlükten kalkana kadar mücadeleye devam

Yaşam hakkı savunucuları, katliam yasasına karşı eylemlerine devam ediyor. Kadıköy İskele'de bir araya gelen kitle "On milyonlar bu kanlı yasaya bugün daha da yüksek sesle hayır diyor" dedi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Yaşam hakkı savunucuları, Hayvanları Koruma Kanunu'na karşı eylemlerine devam ediyor.

Kadıköy İskele'de bir araya gelen yaşam hakkı savunucuları "Katliam yasası, utanmadan baklava yiyerek kutlama yapan vekillerin oyları ile Meclis’ten geçmiş olabilir. Ama barolar, veteriner hekimler, tabipler, hayvan hakkı savunucuları… Bu toplumun büyük çoğunluğu, on milyonlar bu kanlı yasaya bugün daha da yüksek sesle hayır diyor" dedi.

"Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Barınaklar ölüm kampı", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, dostlarımızı vermiyoruz", "AKP, elini hayvanlardan çek", sloganları atıldı.

"NİĞDE VE ALTINDAĞ’DA YANSIYAN GÖRÜNTÜLER BUZDAĞININ GÖRÜNEN YÜZÜ”

Açıklamada "Geçtiğimiz bir haftada Niğde ve Ankara Altındağ’da köpekler toplu halde katledildi. Katliam yasasının öngördüğü vahşetin, katliamın boyutu zaman geçtikçe gün yüzüne çıkıyor. Niğde ve Altındağ’dan kamuoyuna yansıyan görüntüler, buzdağının sadece görünen yüzünü oluşturuyor.

Yarattığınız korku, düşmanlık ve nefret ortamında bile halkın yüzde 85’i katliam yasanızı reddediyor. Yasal olan her şey meşru değildir. Size bu ölüm ve katliam yasasını uygulatmayacağız. Bu yasayı eninde sonunda, ya şimdi ya da yarın, geri çekmek zorunda kalacaksınız.”

29 EYLÜL'DE MİTİNG DÜZENLENECEK

Açıklamanın sonunda, katliam yasasına karşı 29 Eylül'de kitlesel bir miting örgütleneceği duyurularak, herkes yerellerde örgütlenmeye çağrıldı. Yaşatacağız Platformu'nun çatısı altında birleşen yaşam hakkı savunucuları, yasanın yürürlükten kaldırılması için kararlı olduklarını belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Esenyurt'ta 112 ekibi saldırıya uğradı | SES: Ekipler savunmasız kalıyor

SONRAKİ HABER

Burning, Boğaziçi kayyumu tarafından sansürlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa