11 Ağustos 2024 14:05

EMEP: TMO üreticilere, şirketlerin belirlediği fiyata razı olun diyor

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, TMO’nun fındık paralarını 45 gün sonra ödeyeceğini açıklamasını “Bize fındık getirmeyin. Şirketlerin belirlediği fiyata razı olun” anlamına geldiğini söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

EMEP Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, TMO’nun fındık fiyatını 130 TL olarak açıklamasını üreticiye sıkılan birinci kurşun olduğunu belirterek, “TMO iktidarın talimatıyla tarım ve gıda şirketlerinin lehine fındık alım politikası uygulamaktadır. Açıkladığı fiyat tekellere yararken şimdi de haddini aşarak üreticiye ikinci kurşunu sıkıyor. Üreticiden ürünü alıp 45 gün sonra ödeme yapmak, TMO’ya ürün getirmeyin anlamını taşımaktadır. Yani tarım ve gıda şirketlerinin belirleyeceği fiyattan satın, diyorlar. Yazıklar olsun, diyoruz ve kınıyoruz.” dedi.

"EMPATİ DE Mİ YAPAMIYORSUNUZ?"

Uzun, TMO’nun tarım ve gıda şirketlerine teslim olduğunu empati yapmaktan da aciz olmalarından belli olduğunu söyledi. “TMO fındık alımında kota koyuyor. Yetmiyor üreticiden fındık alırken ağırlaştırdığı koşullar yemiyormuş gibi ürünün parasını da geç ödüyor. Empati yapmaktan da acizler. Üretici, “Siz parayı verin fındığı 45 gün sonra teslim edeyim.” dese kabul eder misiniz? TMO başka Fiskobirlik başka telden çalıyor. TMO’nun en büyük özelliği, üreticiyi tarım ve gıda şirketlerine teslim eden iktidarın politikasını uygulamayı başarmaktır” dedi.

“ÜRETİCİ SESİNİ YÜKSELTMELİ”

Üreticiler için her gün yeni bir olumsuzluk duyurusu yapıldığını belirten Uzun, “Üreticiler her gün yeni bir olumsuz haber duymaktan bıktı. Sabır taşı çatlamak üzere. Üreticiler dostu, düşmanı yaşadıklarıyla gördü. Zaman domates üreticiler gibi sesi yükseltmekten başka seçenekleri yok. Kendi çıkarı için örgütlenmek ve birlikte ses çıkarmanın zamanı geldi de geçiyor.” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DEM Parti: Êzidî halkı yeni bir katliam tehdidi altında

SONRAKİ HABER

Kayısı üreticileri TMO önünde eylem yaptı: Bizi tefeci zihniyetli insanların elinde oyuncak ettiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa