11 Ağustos 2024 18:10
Son Güncellenme Tarihi: 12 Ağustos 2024 00:22

Tuzla'da iş cinayeti: Şantiyede göçük altında kalan bir mühendis ve işçi öldü

Tuzla'da bir evin altyapı inşaatı sırasında göçük meydana gelmesi sonucu göçük altında kalan bir mühendis ve inşaat işçisi yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Halis Akyıldız/AA

Paylaş

Tuzla'da Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak'taki bir villa inşaatında kanal çalışması sırasında göçük meydana geldi. Çevre mühendisi ve bir işçi göçük altında kalarak yaşamını yitirdi. 

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis, sağlık ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi.

Çalışmalar sonucu Salih İğne ve Cengiz Öcalan'ın cansız bedenlerine ulaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamada, göçüğün sivil bir vatandaşa ait inşaat sahasında meydan geldiği ve müstakil evin altyapı inşaatı sırasında heyelan oluştuğu belirtildi. 

İSİG Meclisi tarafından yapılan açıklamada Cengiz Öcalan'ın çevre mühendisi, Salih İğne'nin inşaat işçisi olduğu belirtildi. 

İSKİ'DEN AÇIKLAMA

İşçilerin İSKİ'ye bağlı taşeron firmada çalıştığı haberleri üzerine açıklama yapan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi "11 Ağustos 2024 tarihinde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, Akbaşak Sokak'ta meydana gelen göçük olayının İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ile ilişkili olduğu yönünde haberler yer almaktadır. Olayla ilgili olarak, bazı kaynaklarda İSKİ'ye bağlı taşeron firmanın çalışanlarının göçük altında kaldığı belirtilmiştir. Bahse konu olan göçük, bölgede yürütülen özel bir villa inşaatında, site içi kanalizasyon bağlantısı yapılırken meydana gelmiş olup; İSKİ ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Olayla ilgili tüm yasal süreçler ve kurtarma çalışmaları yetkili kurumlar tarafından yürütülmüştür. Göçük sonucunda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin resen soruşturma başlatıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da iş cinayeti ile ilgili inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirildiğini duyurdu.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Yapılan incelemelerde villa inşaatında kanal döşemesi için kazı yapıldığı sırada C.Ö. ve S.İ. isimli işçilerin kanal borusu temizliği yapmak için 5 ila 6 metre yüksekliğindeki alana indikleri sırada toprak kayması meydana gelerek göçük altında kaldıkları anlaşılmıştır” denildi. Açıklamada, yaşanan kazada E.U. ve Ö.K. isimli kepçe operatörleri ile S.A. ve K.A isimli kırıcı operatörlerin gözaltına alındığı, müteahhit M.Z.V.'yi Muğla'da yakalama çalışmalarına devam edildiği kaydedildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişi işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

"GÖÇÜĞÜ ENGELLEYEBİLECEK SİSTEMLER KULLANILSAYDI YAŞANMAZDI" 

Gazetemiz Yazarı ve İş Güvenliği Uzmanı Deniz İpek iş cinayetine dair yaptığı paylaşımında "Gerekli şevli çalışma, kazı hat uzunluğunun belli mesafeleri geçmeden kapatarak çalışma ve iksa denilen göçüğü engelleyebilecek kalıp sistemleri kullanılsaydı bu iş cinayetleri meydana gelmezdi!" diye vurguladı.

 (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Serinlemek için göle giren iki genç yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

AKP’li Niğde Belediyesi barınak ve mama ihalelerini MHP ve AKP'li şirketlere vermiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa