12 Ağustos 2024 11:16

MEB, “Maarif Modeli” ders kitapları için 269 milyon TL ödedi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın “Maarif Modeli” olarak duyurduğu müfredat değişikliğinin ardından bakanlık üç maatbaa şirketiyle anlaştı. Ders kitapları için 269 milyon TL ödendiği öğrenildi.

Arşiv fotoğraf: Vural Nasuhbeyoğlu/Evrensel

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in onayladığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredatın 2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla uygulanması kararlaştırıldı. MEB, öğrencilerine dağıtılacak kitapların basımı için üç farklı matbaa şirketiyle toplam 32 sözleşme imzaladı. Sözleşmelerin toplam maliyeti 269 milyon TL olduğu öğrenildi.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, müfredatın onaylanmasının ardından gözler, yeni ders kitaplarının hazırlık sürecine çevrildi. Ders kitaplarının basımına yönelik 25 Temmuz’da gerçekleştirilen ihalenin 8 ve 9 Ağustos'ta açıklanan sonuç ilanı ise “Yeni ders kitaplarının basımı ile şirketler ihya edilecek” eleştirilerinin haklılığını ortaya koydu.

ÜÇ MAATBAA ŞİRKETİYLE TOPLAM 32 SÖZLEŞME

MEB, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine dağıtılacak kitapların basımı için üç farklı matbaa şirketiyle toplam 32 sözleşme imzaladı. Sözleşme imzalanan şirketlerin Ada, Başak ve Cem Ofset olduğu öğrenildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kitap basım ihalelerinin büyük bölümünü alan Başak Matbaacılık’ın, MEB ile en maliyetli sözleşmeyi imzalayan şirket olduğu belirtildi.

Kitap basım ihalesinin sonuç ilanına göre, Başak Matbaacılık ile 134 milyon 66 bin TL’lik, ADA Matbaacılık ile 67 milyon 259 bin TL’lik, Cem Ofset ile de 67 milyon 160 bin TL’lik sözleşme imzalandı. Sözleşmelerin toplam maliyeti kayıtlara, 269 milyon 85 bin 372 TL olarak geçti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kastamonu'da batan teknedeki 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

SONRAKİ HABER

Sırbistan'da lityum protestoları sürüyor, Vucic ise projede ısrarcı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa