12 Ağustos 2024 11:57

ABD'den Doğu Akdeniz'e yığınak: Bir uçak gemisi daha bölgeye gidiyor

ABD Savunma Bakanı, Doğu Akdeniz’e USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yanına USS Abraham Lincoln uçak gemisinin de gönderileceğini açıkladı.

USS Abraham Lincoln | Fotoğraf: @CVN_72/X

Paylaş

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Doğu Akdeniz’de bulunan USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yanına USS Abraham Lincoln uçak gemisinin de gönderileceğini duyurdu. Austin, buna ek olarak USS Georgia güdümlü füze denizaltısının da bölgeye intikal edeceğini belirtti.

Savunma Bakanı Austin, halihazırda bölgede görev yapan USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yanına USS Abraham Lincoln uçak gemisinin de gönderilmesi kararını aldı. Pentagon’dan yapılan açıklamada USS Abraham Lincoln’ün F-35C tipi savaş uçaklarıyla donatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, “Bakan Austin, ABD'nin İsrail'i savunmak için mümkün olan her adımı atma taahhüdünü yineledi ve tırmanan bölgesel gerilimler ışığında ABD'nin Orta Doğu'daki askeri güç duruşu ve kabiliyetlerinin güçlendirildiğini kaydetti. Bu taahhüdü pekiştiren Bakan Austin, F-35C savaş uçaklarıyla donatılmış USS Abraham Lincoln’ün, USS Theodore Roosevelt tarafından halihazırda sağlanan kabiliyetlere ek olarak, Merkez Komutanlığı sorumluluk alanına geçişini hızlandırma talimatı verdi" denildi.

Pentagon, USS Georgia güdümlü füze denizaltısının da bölgede görev yapmak üzere gönderileceğini duyurdu.

ROOSEVELT, EISENHOWER’IN YERİNE GEÇMİŞTİ

Pentagon, Kassam Tugaylarının 7 Ekim’de İsrail'e saldırısının ardından Doğu Akdeniz’e ilk olarak USS Dwight Eisenhower adlı uçak gemisini yollamıştı. Aylar sonra Eisenhower, bölgeden ayrılmış, yerini ise Roosevelt’e bırakmıştı. Austin’in kararı sonrası, CENTCOM bölgesinde iki uçak gemisi görev yapacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sırbistan'da lityum protestoları sürüyor, Vucic ise projede ısrarcı

SONRAKİ HABER

EMEP Milletvekili Bayhan'dan, Bakan Kacır'a: Sizce vatan Mehmet Cengiz’in çiftliği midir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa