Atık tesisini istemeyen Kandıra halkı ÇED toplantısını yaptırmadı, belediyeye yürüdü

Kandıra'da yapılmak istenen atık tesisinin ÇED bilgilendirme toplantısı Kandıra halkının tepkisi nedeniyle yapılamadı. Kandıra Belediyesine yürüyen halk belediye başkanlarını istifaya çağırdı.

12 Ağustos 2024 12:31
Paylaş

İzel Gözde MEYDAN
Kocaeli

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yapılmak istenen atık tesisinin ÇED bilgilendirme toplantısına halkın tepkisi engel oldu. Toplantının yapılacağı salonu dolduran ve sloganlarla tepkisini gösteren vatandaşlar yetkililerin konuşmasına izin vermedi. Tepkiler nedeniyle belediye ve bakanlık yetkilileri salonu terk etmek zorunda kalırken, halk toplantı yapılamadığına dair tutanak tuttu.

HALK BELEDİYEYE YÜRÜDÜ

Kandıra Belediyesi önüne yürüyen vatandaşlar yürüyüş boyunca "Kandıra’da çöplük istemiyoruz" sloganlarıyla tepkilerini gösterirken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez’i de istifaya çağırdı.

Kocaeli Çevre Platformu Sözcüsü Muammer Hakkı Ersöz “Burada Kandıra halkının birliği ve tepkisi çok önemliydi. Bakanlıktaki İzleme Değerlendirme Komitesi süreci ve yargı süreci devam edecek. Yani her şey yeni başlıyor, yeter ki Kandıra halkı birliğini bozmasın” dedi.

Kandıra halkı günlerdir düzenledikleri eylemlerle atık tesisine karşı tepkisini gösteriyor. Kandıra halkı geçtiğimiz hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katıldığı toplantıda eylem yaparak, Kurum’un konuşmasını engellemişti.

ÖNCEKİ HABER

Katliam yasası şiddeti büyütüyor: Bu defa da Edirne’de köpekler öldürüldü

SONRAKİ HABER

Esenyurt'ta düğün baskınında gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa