12 Ağustos 2024 13:55
/
Güncelleme: 17:06

Manisa Salihli’de orman yangını 3'üncü günde kısmen kontrol altında; 290 hektar alan zarar gördü

Manisa'nın Salihli ilçesinde önceki gün çıkan orman yangını 44 saatlik müdahale sonucu kısmen kontrol altına alınırken ilk belirlemelere göre 290 hektar alan yangından zarar gördü.

Manisa Salihli’de orman yangını 3'üncü günde kısmen kontrol altında; 290 hektar alan zarar gördü

Fotoğraf: DHA

Manisa'nın Salihli ilçesinde önceki gün saat 15.00 sıralarında çıkan orman yangını bugün saat 10.30 itibariyle havadan ve karadan 44 saatlik müdahale sonucu kısmen kontrol altına alınırken, ilk belirlemelere göre 290 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.

Salihli'nin Çelikli Mahallesi Gümüşçayı mevkiindeki ormanda önceki gün saat 14.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangına 5 uçak, 10 helikopter, 40 arazöz, 10 su ikmal aracı, 5 dozer, 6 yer ekibi ile çok sayıda itfaiye ekibi tarafından müdahaleye başlandı. Havanın kararmasıyla sadece 2 gece görüşlü helikopterin müdahale ettiği yangına, günün ilk ışıklarıyla havadan ve karadan etkin mücadele tekrar başlatıldı.

Sarp ve engeli arazideki yangını ekipler kontrol altına alabilmek için 3'üncü günde de yoğun mücadele sarfetti. Alevler, bugün saat 10.30 itibariyle 44 saatlik çalışma sonucu kısmen kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre 290 hektar alanın zarar gördüğü yangında, duman tüten bölgelere ekiplerin soğutma çalışması sürüyor. (DHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Antep’te patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı binlerce işçinin katıldığı grevlere öncülük ettiği için tutuklanan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen Evrensel’e konuştu: “Tutuklanmam patronların kurduğu kölelik düzenine itiraz etmeyin mesajıdır. Vereceğimiz yanıt bizleri köleliğe mahkum etmek isteyenlere inat, BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmektir.”

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in tutukluluğuna yapılan itiraz "kaçma şüphesi" gerekçesiyle reddedildi.

Evrensel'i Takip Et