12 Ağustos 2024 14:05

CHP Spor Kurulu: Olimpiyatlardaki neticenin sorumlusu Gençlik ve Spor Bakanlığı'dır

CHP Spor Kurulu Başkanı Demirhan Şerefhan, Paris 2024 Olimpiyatları Oyunları’nı Türkiye’nin 64. sırada bitirmesinin baş sorumlusunun Gençlik ve Spor Bakanlığı olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Mehmet Murat Önel/AA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Spor Kurulu Başkanı Demirhan Şerefhan, Paris 2024 Olimpiyatları Oyunları’nda Türkiye’nin 64. olmasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında, iktidarın uyguladığı politikaları eleştiren Şerefhan, “Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın başarısızlığını sadece spor federasyonlarına yüklemek son derece yanlıştır. Çok net ifade etmek istiyorum, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’ndaki neticenin baş sorumlusu Gençlik ve Spor Bakanlığı’dır" dedi.

Şerefhan açıklamasında “Yapılan açıklamalara baktığımızda bu başarısızlığın sonucu sadece spor federasyonlarına yüklenmeye çalışılmaktadır. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın başarısızlığını sadece spor federasyonlarına yüklemek son derece yanlıştır. Spor federasyonları spor yönetiminin ve planlamasının sadece bir bileşenidir. Federasyonlardan ziyade sporu yönetenlerin bu başarısızlıkta payı çok daha fazladır” değerlendirmesini yaptı.

"ASIL SORUMLULAR HÜKÜMETE YAKIN OLAN FEDERASYONLARA FAZLA BÜTÇE VERENLER"

Spor bilimleri fakülteleri ve sporun diğer paydaşlarının yıllardır sporun içine alınmadığını ve söz sahibi yapılmadığını söyleyen Şerefhan, şunları kaydetti:

“Spora siyaseti sokanlar, ahbap çavuş ilişkisi ile başarısız federasyon başkanlarını seçtirenler, hükümete yakın olan federasyonlara fazla bütçe verip yakın olmayanların bütçesini sıkanlar bu işin asıl sorumlusudur. Önümüzde yine spor federasyonları seçimleri var. Bu seçimlerde umarız sporu yönetenler yaptıkları yanlış seçimleri ve hareketleri iyi analiz edip, federasyon başkanlarında aranacak kriterlerin başına liyakat ve vizyon sahibi olma özelliğini getirirler. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan milli sporcularımıza, teknik kadrolara ve spor federasyonlarına teşekkür ediyoruz. Çok net ifade etmek istiyorum, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’ndaki neticenin baş sorumlusu Gençlik ve Spor Bakanlığı’dır.” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Adana Altın Koza Film Festivali'nin Jüri Başkanı Yönetmen Nuri Bilge Ceylan oldu

SONRAKİ HABER

TİP'ten toplu istifa: "Kılavuz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa