12 Ağustos 2024 14:35

İYİP'ten ayrılanların çarşamba günü AKP’ye geçmesi bekleniyor

AKP’nin çarşamba günü yapılacak 23. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde, İYİP'ten istifa eden milletvekillerinin AKP’ye katılacağı, Gelecek Partililerin ise bir süre bekleyeceği ifade ediliyor.

Fotoğraf: Murat Kula/TCCB

Paylaş

31 Mart yerel seçimlerinde aldığı yenilgi ile tarihinde ilk defa ikinci parti konumuna gerileyen AKP'de, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın atacağı adımlar merak konusuydu. Partisinin imajını kamuoyu gözünde güçlendirmek isteyen Erdoğan’ın, AKP'nin 23’üncü kuruluş yıl dönümünde partiye katacağı yeni isimler ile bunu sağlamak istediği ifade ediliyor. AKP’ye yeni katılımların olacağını AKP Genel Başkan Vekili Efkan Ala doğrularken, gözler CHP listelerinden Meclise giren Gelecek Partili milletvekilleri ile İYİP'ten istifa eden milletvekillerinde.

GELECEK PARTİLİLER BEKLEYEBİLİR

Halktv.com.tr Yazarı İsmail Saymaz, AKP'nin yıl dönümünde açıklayacağı transferler hakkında kulis bilgisi verdi. Saymaz, 15 civarında belediye başkanının da AKP’ye katılacağını söyledi. Bunların arasında Yeniden Refah Partili ve bağımsızların olduğunu öne süren Saymaz, 3-4 milletvekilinin İYİP’ten istifa edenler olduğu ve Gelecek Partililerin şimdilik bekleyebileceğini söyledi.

KABAKTEPE GÖREVDEN ALINABİLİR İDDİASI

Öte yandan AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin de görevden alınabileceğini iddia eden Saymaz, “Kabaktepe’nin 31 Mart’ta İstanbul’da Murat Kurum’u değil, Göksu’yu istediği biliniyor. Kabaktepe, parti içerisinde Göksu, İhsan Aktaş ve Mustafa Şen gibi eski Milli Görüş Vakfı üyelerinin kurduğu Cihannüma Derneğine yakın diye biliniyor. Kabaktepe’nin yerine üç isim geçiyor. Bilal Erdoğan’a yakın eski Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız. Eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen. Eski AK Parti İstanbul İl Başkanı ve MKYK Üyesi Aziz Babuşçu” dedi.

METİNER: DÖNERLERSE ÖZ ELEŞTİRİ VERMELİLER

Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı, konuya ilişkin açıklamasında, AKP ile görüşmelerin yapıldığını doğrulamış ve “Ahmet Davutoğlu’nun partide yapılan tüm görüşmelerden haberi var. AK Parti’ye geçeceksek Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile hep birlikte geçeriz” ifadelerini kullanmıştı.

Eski AKP Milletvekili ve iktidara yakın Yeni Şafak gazetesinin yazarı Mehmet Metiner, partiye dönmek isteyenlere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Metiner, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yeniden AKP’ye katılmak isteyenlerin, istifadan sonra “Erdoğan düşmanı cephe”nin militanı olduğunu söyledi. Metiner, “Bir öz eleştiri vererek dönerseniz hiçbir itirazım olmaz. Hatadan dönmek erdemliliktir. Lakin her hâlükârda kendinizi birliği sağlayacak siyasi mesih gibi takdim etmenize acizane itirazım var" dedi. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası: “Sağlıkta şiddet sona ersin”

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Kayıt ücreti uygulaması eğitimde eşitsizliği derinleştiriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa