12 Ağustos 2024 15:12

Tarih netleşti: TBMM Can Atalay için 16 Ağustos'ta toplanacak

Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi hakkında AYM'nin verdiği "yok hükmünde" kararının ardından muhalefetin olağanüstü toplanma çağrısına TBMM Başkanlığı yanıt verdi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Gezi davası tutuklusu Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi hakkında Anayasa Mahkemesinin (AYM) verdiği "yok hükmünde" kararının ardından muhalefetin olağanüstü toplanma çağrısına Meclis Başkanlığı'ndan yanıt verdi.

TBMM  Başkanlığı, siyasi partileri, Can Atalay için 16 Ağustos Cuma günü saat 15.00’te toplantıya çağırdı. Toplantıda, Atalay hakkındaki AYM kararının okunması halinde, vekilliğinin iade edilmesi sürecinin başlaması gerekiyor.

AKP TUTUMUNU BUGÜN YARIN AÇIKLAYACAK

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı devam ederken yaptığı açıklamada, toplantıya katılıp katılmayacaklarına sorusu üzerine şunları söyledi: "Meclis Başkanımızın bir çağrısı var. Bugün akşam ve yarın AK Parti olarak biz bu konuyu ele alacağız ve değerlendireceğiz. O değerlendirmenin neticesi olarak tutumumuzu sizle paylaşacağım. Olağanüstü Meclis oturumuna yönelik tutumumuzu belirleyeceğiz." 

NE OLMUŞTU?

AYM, Gezi Davası kapsamında hapis cezası verilen Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğuna hükmetmişti.  Kararın ardından Atalay'ın avukatları, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine tahliye için başvuruda bulundu. Atalay da mahkeme kararına dikkat çekerek, tahliyesini ve milletvekilliğinin yeniden tanınmasını talep etti.

CHP, DEM Parti, TİP, EMEP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti, verdikleri ortak dilekçeyle Meclisi olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

Ayrıca TBMM 15 Ağustos Perşembe günü de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın konuşması için toplanacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: Kayıt ücreti uygulaması eğitimde eşitsizliği derinleştiriyor

SONRAKİ HABER

Türk-İş eylem planını açıkladı, işçiler üretimi etkileyecek eylem istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa