İşten atılan Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş. işçileri direnişe başladı

Karşıyaka Belediyesinde işten atılan işçiler direnişe başladı. Belediye önünde yapılan açıklamada "İşten atılan 93 Karşıyaka Belediye işçisi olarak her gün buradayız" denildi.

12 Ağustos 2024 16:04
Paylaş

9 Ağustos 2024’te işten çıkarılan İzmir Karşıyaka Belediyesi işçileri bugün 08.00’de belediye önünde biraraya geldi.

"İşçiden tasarruf edilemez", "İşçiler burada Başkan nerede", "Birleşen işçiler asla yenilmez" sloganları atan işçiler, öğle saatlerinde ise kısa bir süre pankartla belediye önündeki yolu kapatarak yürüdü.

ÇİĞLİ BELEDİYESİ İŞÇİLERİ VE KAMU EMEKÇİLERİ DESTEK VERDİ

Belediye binası önünde yapılan basın açıklamasına, işten atıldıkları için 63 gündür direnen Çiğli Belediyesi işçileri ile Tüm Bel Sen 2 No’lu Şube'nin Karşıyaka Belediyesinde çalışan yönetici, temsilci ve üyeleri de katılarak destek verdi.

Basın açıklamasında konuşan DİSK/Genel İş 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, Karşıyaka Belediyesinde çalışan 93 işçinin şirketin ekonomik durumu, piyasa koşulları, istihdam fazlalığı gerekçe gösterilerek, 25'e 2. maddeden tazminatsız şekilde işten atıldığını belirterek, "Bizler 93 arkadaşın hangi ahlak ve iyi niyet kurallarını ihlal ettiklerinin açıklanmasını istiyoruz. Biz bunu kabul etmiyoruz. Sorunları yaratan bu 93 kişi miydi, kime göre? Belediye yönetiminden cevabını bekliyoruz" dedi.

"İŞE DÖNÜNCEYE KADAR BURADAN AYRILMAYACAĞIZ"

30-31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde yapılan iş bırakma eylemlerinin işten atma gerekçesi gösterildiğini söyleyen Gümüştekin, "Bu eylemlere katılmayan, oralarda çalışmayanlar var. 'Maaşları aylardır parça parça alıyoruz. Geçinemiyoruz' diyerek defalarca eylem yaptık. İş bıraktık. Buna rağmen maaş ödemeleri düzene girmedi. Çözüm bulunmadı. Çözüm 93 kişiyi işten atmakmış. İstihdamı biz gerçekleştirmiyoruz, işe alımları biz yapmıyoruz. Faturayı biz ödüyoruz. Bu durumu kabul etmiyoruz" dedi.

İşe alınıncaya kadar belediyenin önünden ayrılmayacaklarını belirten Gümüştekin, "İşten atılan 93 Karşıyaka Belediye işçisi olarak her gün buradayız, burası bizim işyerimiz. Bu süreci görüşmek için bir araya geleceğimize ve 93 arkadaşın işe döneceğine inanıyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

3 yavru kediyi, mutfağına girdiği için öldürmüş

SONRAKİ HABER

Sırrı Sakık'tan Mehmet Ali Budak'a: "Sende onur ve haysiyet varsa istifa edersin"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa