13 Ağustos 2024 00:13

Arhavi halkının maden arama projesine karşı tepkisi sürüyor

Artvin’in Arhavi ilçesinde Cengiz Holdingin yapmak istediği maden ocağı projesine karşı bilgilendirme toplantısında bir araya gelen bölge halkı mücadelede kararlı olduklarını vurguladı.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Artvin’in Arhavi ilçesinde Cengiz Holdingin yapmak istediği maden ocağı projesine karşı bölge halkının tepkisi sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyet Meydanı’nda açıklama yapan Arhavi halkı, bu kez ise maden sahası ilan edilen köylerden biri olan Aşağışahinler Köyünde bilgilendireme toplantısı düzenledi.

Çay alım evinde yapılan bilgilendirme toplantına konuşmacı olarak KTÜ öğretim görevlisi Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu katıldı. Madenciliğin bölgedeki ekosistem üzerinde yıkıcı etkileri olacağını anlatan Kurdoğlu, “Su kaynakları kirlenecek dolayısıyla toprak verimliliği azalacak sonuçta yerel tarım bitecek, özellikle maden atıklarının çevreye yayılacak ve köydeki yaşamda son bulacak. Madencilik faaliyetleri uzun vadede yaratacağı sorunları bilmemiz gerek, bugün ses çıkartmaz isek yarın başka köylerde bu sessizlik içinde yok olup gidecek. Birlik ve dayanışma içerisinde yaşam alanlarımızı korumak gibi bir sorumluluk içerinde olmak mecburiyetindeyiz” dedi.

KÖYLÜLER MÜCADELEDE KARARLI

Kurdoğlu’nun bilgilendirme toplantısı sonrasında köylüler maden projesine karşı çıkma konusundaki kararlılıklarını yeniden vurguladı. Madenin çevre ve insan sağlığı üzerindeki potansiyel etkileri konusunda bilinçlenen köylüler, yetkililere projeyi durdurmaları için çağrıda bulundu. Köylüler, doğal güzelliklerini ve tarımsal alanlarını koruma mücadelesinde, bilim insanlarının desteğini de arkalarına alarak daha güçlü bir duruş sergilemeye hazır olduklarını dile getirdi.

Köy sakinleri ayrıca, gelecek günlerde köylerden Arhavi şehrine doğru bir yürüyüş düzenleyerek yaşam alanlarının nasıl yok edilmek istendiğini tüm ülke ve dünyaya duyurmak istediklerini ifade etti. (Artvin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tuzla'da 2 işçinin öldüğü inşaatın müteahhidi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Suriye'deki 5,2 büyüklüğündeki deprem Hatay'dan hissedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa