13 Ağustos 2024 08:41

Cemil Tugay'dan Melih Demiral açıklaması: Bozkurt işareti yapan futbolcu heykelini İzmir'e dikmeyiz

İzBB Meclisi, Merih Demiral'ın kentte heykelinin yapılmasına ilişkin önergeyi incelemek üzere komisyona gönderdi.

Fotoğraf: DHA

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı olağan meclis toplantısında futbolcu Merih Demiral'ın heykelinin İzmir'e dikilmesi önergesi komisyona gönderildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) ağustos ayı olağan Meclis toplantısında gündeme eklenen önergeler görüşülerek oylamaya sunuldu.

Meclis toplantısında UEFA Disiplin Kurulunun, EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki "bozkurt" hareketi nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesi gündeme taşındı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser'in milli futbolcunun heykelinin İzmir'e dikilmesine ilişkin önergeyi ilgili komisyona gönderdi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, CHP, AKP, ve MHP'li üyelerden oluşuyor.

CEMİL TUGAY: MHP'Lİ BAŞKANVEKİLİNE AYIP OLMASIN DİYE KARARI KOMİSYONA GÖNDERMİŞLER

Halk TV'ye açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay, meclis başkanvekilinin "nezaket" gereği önergeyi komisyona gönderdiğini belirtip şu ifadeleri kullandı:

"Meclis başkanvekilimiz direkt burada reddetmeyelim, komisyona gönderelim, oradan ret çıkar diye böyle bir şey yapmış. Kendince bir nezaket yapmış yani. Yani böyle bir ihtimal olabilir mi ya gözünüz seveyim. Biz Bozkurt işareti yapan futbolcu heykeli dikmeyiz İzmir'e.

Sokaktaki çocuğa sorsanız, böyle bir şeyin olmayacağını söyler. Ciddiye alınması bile bir şey yani tuhaf. Yani bizi ne zannediyorlar? Anlamadım partimiz belli. İdeolojimiz belli. Bu olaydaki bizim savunacağımız, savunmayacağımız şeyler belli. Anlatabiliyor muyum? Yani heykel dikmek nasıl bir şey olabilir? Olabilir mi öyle bir şey?

MHP'li bir meclis başkanvekili var. Bizim orada o vermiş bu önergeyi. Grup başkan vekili verdiği için ona ayıp olmasın diye komisyona gönderelim demişler. İşte yarın meclis var. Yarın olumsuz oy çıkar kapanır konu."

CHP'DEN HEYKEL AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili CHP açıklama yaptı. Önergenin, komisyonda görüşüleceğini ifade eden CHP şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'e milli futbolcu Merih Demiral’in heykeli dikileceği yönünde meclis kararı alındığına dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz konusu talebe ilişkin önerge, ilgili mevzuat doğrultusunda detaylı incelenmek üzere ilgili komisyona gönderilmiştir." 

İZBB MECLİS BAŞKAN VEKİLİ: BELEDİYENİN MELİH DEMİRAL HEYKELİ DİKME KARARI YOK

İzBB Meclis Başkan Vekili Altan İnanç kamuoyuna yaptığı açıklamada, 12 Ağustos 2024 Pazartesi günü gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde MHP'li Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser'in, 'bozkurt işareti' yapan futbolcu Merih Demiral'ın heykelinin dikilmesine yönelik önergesinin usul gereği ilgili komisyona  gönderildiğini belirtti.

İzmir'e milli futbolcu Melih Demiral'ın heykelinin dikileceği yönünde bir meclis kararının alınmadığını ifade eden İnanç, "Bu yöndeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesinin bu bahsi geçen heykeli dikme kararı yoktur" dedi. (HABER MERKEZİ)

Reklam