13 Ağustos 2024 10:30

Tutuklu Yaşar Bayar’ın annesi: Oğlum tedavi edilmezse gözlerini kaybedebilir

Tutuklu oğlu Yaşar Bayar'ın gözlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Zin Bayar, “Oğlumun gözleri kararmaya başladı. Oğlum tedavi edilsin” çağrısında bulundu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 2015 yılında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürecinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Yaşar Bayar (37), yargılandığı davada "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet, “kamu görevlisini öldürmeye teşebbüs" iddiasıyla da 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bayar, 3 ay Şırnak T Tipi Cezaevi'nde tutulduktan sonra Giresun Espiye L Tipi Cezaevi'ne sevk edildi. Cezası kesinleşen Bayar, 2 aydır cezaevinde tekli hücrede tutuluyor. Bayar, gözlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. 

OĞLUMU YAKIN BİR CEZAVİNE GETİRSİNLER”

Cezaevinin uzak olması nedeniyle 9 yıldır sadece bir kere oğlunun açık görüşüne giden anne Zin Bayar, oğluyla son yaptığı telefon görüşmesine dair konuştu. Oğlunun görme yetisini kaybetmeye başladığını söyleyen anne Bayar, "Oğlum tutuklandıktan sonra Giresun'a götürüldü. Babası kanser hastası ve benim de kimsem yok. Cezaevi de uzak olduğu için her görüşe gidemiyoruz. Yakın bir cezaevinde olsaydı görüşlerine giderdik. Ancak şu anda bulunduğu cezaevi hem çok uzak hem de yol masrafı çok. Oğlum şu anda tekli hücrede tutuluyor. Tek başına kalabilecek biri değil. Sırtından ve belinden de rahatsızlıkları var. Gözleri de yavaş yavaş kararıyor. Bir anne olarak tek isteğim oğlumu hücreden çıkartsınlar ve yakın bir cezaevine getirsinler" çağrısında bulundu. 

Oğlunun durumunun gün geçtikçe kötüye gittiğini ifade eden anne Bayar, “Oğlumun içinde bulunduğu durumdan dolayı bizler de olumsuz etkileniyoruz. 9 yıldır oğlum tutuklu ve bu süreçte sadece bir defa görüşüne gidebildim. Yakın bir cezaevine getirsinler diye bugüne kadar cezaevine onlarca dilekçe yazdık. Ancak bir sonuç alamadık. Madem cezaevinde tutuyorsunuz neden tedavisini yapmıyorsunuz? Tek talebim oğlumun yakın bir cezaevine getirilip tedavi edilmesidir. Görme yetisini kaybetmek üzere ancak hastaneye götürülmüyor" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da grevdeki Yolbulan ve Befesa işçilerine CHP’den dayanışma ziyareti

SONRAKİ HABER

Birçok kentte ev baskını ve gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa