13 Ağustos 2024 12:09

Gebze’de konuşan Bakırhan: Adalete ve ekmeğe ulaşmak için mücadele etmeliyiz

Ekmek ve Adalet buluşmaları kapsamında Gebze'de işçi ve emekçilerle bir araya gelen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Adalete ve ekmeğe ulaşmak için mücadele etmeliyiz” dedi.

Fotoğraf: Hasret Gültekin Kozan/Evrensel 

Paylaş

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Ekmek ve Adalet (Nan û Dad) Buluşmaları kapsamında Gebze'de işçi ve emekçilerle bir araya geldi. "Bu buluşmalarla Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Meclis’te de iktidarın yalan yanlış politikalarını teşhir edeceğiz" diyen Bakırhan, halkların zulüm ve savaş düzeni karşısında ayakta durması için büyük bir çaba içerisinde olacaklarını belirtti.

CHP, Emek Partisi, TİP, TÖP, ESP, SODAP, Birleşik Metal-İş Gebze 1 No'lu Şube, Mersen grevci işçileri, Eğitim Sen, TMMOB, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileler Derneği, Umut-Sen, Uid-Der, Mücadeleci Emekliler Derneği, Kocaeli Amed Barikat Grubu ve Kocaeli KHK Mağdurları gibi kurumların da katıldığı Ekmek ve Adalet Buluşmasında DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, eski HDP Milletvekili Sabahat Tuncel ve DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan konuşmacı olarak yer aldı.

"ZENGİN DAHA ZENGİN, FAKİR DAHA FAKİR"

İlk sözü alan DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, "Türkiye'nin bütün ezilenleriyle bir araya gelerek ülkenin geleceğini birlikte kurmak için mücadele ediyoruz. Saray rejiminin baskılarına karşı gelin birlikte bu işi örgütleyelim, birlikte mücadele edelim" dedi.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Gebze bölgesinde yaşanan işçi grev ve direnişlerine dikkat çekti. Ekonomik krizin gün geçtikçe büyüdüğünü belirten Gergerlioğlu, "Türkiye tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşıyor. İktidar bunu iyileştireceğine, daha da derinleşmesine göz yumuyor. Zengin daha da zengin, fakir daha da fakir artık” diye konuştu.

“ASIL SORUN BU HAKLARIMIZIN GASBEDİLMESİDİR”

Eski HDP Milletvekili Sebahat Tuncel ise Türkiye'nin en temel sorunlarından birinin ekonomik kriz olduğunu vurguladı. Tuncel, "İşçi sınıfının tek sorunu maaşlarının artması olmamalıdır. Biz yeni bir yaşam inşa etmek istiyoruz. İnsanca, onurlu bir yaşamı esas alan bir yaşamı inşa edeceğiz. Bunu yapmanın yolu, işçi sınıfının örgütlenmesinden, sosyalizm isteğinden geçiyor. Bir ülkede savaş varsa ekmek yoktur, bunu yıllardır yaşayarak görüyoruz. Biz haklarımızı kullanmak istediğimiz için terörist oluyoruz, cezaevinde yatıyoruz. Asıl sorun bu haklarımızın gasbedilmesidir" dedi.

Sınıf mücadelesinin yeni bir bakış açısıyla ele alınması gerektiğini belirten Tuncel, “Kürtler sınıf meselesine, işçiler de Kürt meselesine uzak duruyor. Bizim bunu değiştirmemiz lazım, bu sorunu ortadan kaldırmamız lazım. Türkiye'de işçi sınıfı Amed'e yürümeden, 'Kardeşime dokunma' demeden bu ülkeye barış gelmeyecek" diye konuştu.

"HEPİMİZ MÜCADELE ETMELİYİZ"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da AKP'nin sermaye dostu olduğunu dile getirdi. "Kocaeli bir işçi havzasıdır, emekçi kentidir. Burada büyük bir emek sömürüsü var" diyen Bakırhan, AKP’nin sermaye dostu olduğunu söyledi.

31 Mart seçimlerinden örnek veren Bakırhan, "Evet, Türk emekçilerle Kürt emekçiler bir araya gelmedikçe bu sermaye dostu anlayış devam edecektir. 31 Mart'ta nasıl yan yana geldik, kaybettiler bundan sonra da yan yana geldikçe bu sermaye dostu anlayışı defedeceğiz. Adalet yoksa ekmek yok, adalete ve ekmeğe ulaşmak için mücadele etmemiz gerekiyor. Bu tablo karşısında kendimizi de sorgulamalıyız. 17 bin asgari ücretle çalışıyorsak suçun birazı da bizimdir. Omuz omuza mücadele edebilirsek daha iyi bir Türkiye için hareket edersek elbette biz kazanırız. Bu sermaye ve sömürü düzenine karşı mücadele etmek hepimizin borcunun borcudur" diye konuştu.

"Hakkımızı bu iktidara helal etmiyoruz" diyen Bakırhan, "Çocuk mamasından, bebek bezinden vergi almasını biliyorlar ama büyük büyük şirketlerden vergi almıyorlar, bunu da inkar etmiyorlar. Biz beraber olmadığımız sürece, ortak mücadele etmediğimiz sürece Beşli Çeteler büyüyecektir. AKP-MHP iktidarı grev yasaklayıcısı, işçi ve Kürt düşmanıdır. Bu buluşmalarla Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Meclis’te de iktidarın bu yalan yanlış politikalarını teşhir edeceğiz ve halkların önümüzdeki günlerde daha güçlü bir şekilde bu zulüm ve savaş düzeni karşısında ayakta durması için büyük bir çaba içerisinde olacağız" dedi. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir 'Cengiz Holding' tehdidi altında

SONRAKİ HABER

TEİS: Tek kuruş vergi borcu olmayan eczacılara verilen cezaları kabul etmiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa