13 Ağustos 2024 13:50

İddia: DEM Parti'den istifa eden Birecik Belediye Başkanı AKP'ye geçecek

DEM Parti'den seçildikten sonra istifa eden Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit'in AKP'ye geçeceği iddia ediliyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Urfa'da bazı belediye başkanları AKP'ye geçecekleri iddiasıyla gündemde. YRP'li Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'den sonra Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit'in de AKP'ye geçeceği iddia ediliyor.

ArtıGerçek'ten Ali Güzel'in haberine göre, DEM Parti'nin oylarıyla seçildikten sonra istifa eden Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit'in AKP'ye geçeceği belirtildi. Artı Gerçek'in ulaştığı AKP kaynakları, Begit'in AKP'ye geçişinin kesinleştiğini söyledi. Begit'in partiye geçinin yarın (14 Ağustos'ta) açıklanması bekleniyor.

Mehmet Begit, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) adayı olarak Birecik Belediye Başkanı seçilmişti. Begit, seçimden yaklaşık bir ay sonra istifa etmişti. 

AĞABEYİ DEM PARTİ BİNASINA SİLAHLI SALDIRI SORUŞTURMASINDA TUTUKLANDI

DEM Parti'den istifasının ardından Begit'e 'belediye başkanlığından da istifa et' çağrıları yapıldı.

Protesto gösterileri sürerken, 8 Mayıs'ta DEM Parti Birecik İlçe Örgütü binasına gece saatlerinde silahlı saldırı yapıldı. Parti binasının camlarına 14 mermi isabet etti. Saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada, Mehmet Begit'in ağabeyi Halil Begit gözaltına alındı.

Halil Begit gözaltına alındıktan sonra 9 Mayıs'ta DEM Parti ilçe binasına ikinci bir saldırı gerçekleşti. Saldırıda parti binasının camlarına sert bir cisimle vurulduğu tespit edildi. Gözaltındaki Halil Begit, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Ancak bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Akşener: Kılıçdaroğlu ve Özdağ’ı mahkemeye vereceğim

SONRAKİ HABER

Gazze'de can kaybı 40 bine dayandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa