13 Ağustos 2024 14:09
Son Güncellenme Tarihi: 13 Ağustos 2024 16:04

Meclis 16 Ağustos'ta Can Atalay için toplanıyor

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, milletvekilliği düşürülen Can Atalay için 16 Ağustos'ta Genel Kurul’un toplanması çağrısında bulundu.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, milletvekilliği düşürülen TİP’li Can Atalay için 16 Ağustos saat 14.00’de Genel Kurul’un toplanması çağrısında bulundu.

Sözcü'nün haberine göre AKP kaynakları oturuma katılma kararı aldıklarını belirtti. Dün AKP Genel Merkezi'nde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında söz konusu oturuma katılım kararının ele alındığı gündeme gelmişti. 

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Davası kapsamında hakkında hapis cezası verilen TİP’li Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğuna hükmetmişti. Kararın gerekçesinde, "Hukuken var olmayan işlem ile ilgili söz konusu talebin incelenebilmesine imkan bulunmadığı" ifade edilmişti. Kararın ardından Atalay'ın avukatları, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye için başvuruda bulunmuştu. Muhalefet partileri de Meclis Başkanlığına sunduğu ortak bir dilekçeyle, tatilde bulunan Meclis’in bu konu için özel oturum yapmasını talep etti. Anayasa Mahkemesi kararının genel kurulda okunması halinde, Atalay’ın milletvekilliğinin iade edilmesi sürecinin başlaması gerekiyor.

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP ise Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına tepkisini sürdürerek, Can Atalay için yapılacak bir özel oturuma katılmayacağını duyurdu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstinaf Kibar Özten cinayetinde ağırlaştırılmış müebbet hapis kararını bozdu

SONRAKİ HABER

Erzincan'da çatıdan düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa