13 Ağustos 2024 14:49

Katliam yasası cesaret veriyor: Ankara Altındağ'da 5 köpek daha öldürüldü

Ankara'nın Altındağ ilçesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından 5 köpek zehirlenerek öldürüldü.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Ankara'nın Altındağ ilçesinde Umut Ünal adlı bir kişi, çalıştığı iş yerinin yanındaki kulübede büyüttüğü 5 köpeğinin kimliği belirsiz kişilerce zehirlenerek öldürüldüğünü söyledi. 

DHA'nın aktardığı haber göre, Zübeyde Hanım Mahallesi, Tesviyeci Caddesi'nde oto tamirhanesinde çalışan Umut Ünal, 6 ay önce yolda ezilme tehlikesi geçiren 7 yavru köpeği alarak, iş yerinin yanında kendi imkanlarıyla yaptığı kulübede beslemeye başladı. Ünal, 5 Ağustos'ta iş yerine geldiğinde, çevredeki esnafın da desteğiyle besleyip büyüttüğü köpeklerden 5'ini yerde hareketsiz buldu. Haber verilmesiyle gelen veteriner hekiminin yaptığı incelemede köpeklerin öldüğü belirlendi. Köpekler, belediye ekiplerine teslim edildi.

Umut Ünal olayı şu ifadelerle anlattı: "6 aydır bakıyordum. Cumartesi akşamı hiçbir şey yoktu. Pazar günü buralar kapalı olduğu için pazartesi geldik. Geldiğimizde manzarayla karşılaştık. 7 köpeğin 4'ü öldü, sonradan da 1'i daha öldü, elimizde 2 tane kaldı. Büyük ihtimalle zehirlenmiş ama kimin yaptığını bilmiyorum. Kalan 2 köpek de çok kötüydü. Çok su içtiler. Onlar da ölecek diye bekledim, çok şükür kurtuldular. Köpeklerin kimseye zararı yok. Zaten biz bakıyoruz. Ben evden onlara et haşlayıp getiriyorum, süt alıyoruz. Buradaki arkadaşlar yardımcı oluyor. Üzüldüm 6- 7 aydır emek veriyorum. Getirdiğimde küçücüklerdi."

NE OLMUŞTU?

Ankara Altındağ ilçesinde 9 Ağustos'ta poşetler içinde ölü köpekler bulunmuştu. Bölgeye giden ve ilk incelemede bulunan gönüllü uzmanlar, yaraların ölümlerin üstünden çok geçmediğini gösterdiğini, hayvanlarda işkence izleri olduğunu ifade etmişti. Açık alana bırakılan cansız hayvan bedenlerinin halk sağlığını tehdit ettiği de vurgulanmıştı.

7 Ağustos günü de AKP’li Niğde Belediyesinin barınaktaki köpekleri öldürülüp hayvan mezarlığına gömdüğü gündeme gelmişti. Ölü hayvanları görüntüleyen avukatlar ve hayvan hakları savunucuları belediyenin Veteriner İşleri Müdürü ile işlemi uyguladığı öne sürülen çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Tuğba Gürsoy, Niğde’de sokak hayvanlarının öldürülerek gömüldüğünü, biri barınağın yanında olmak üzere iki toplu mezar bulunduğunu ifade ederek, “Bunlardan birinin üstü açık. Yani günde ne kadar kedi- köpek toplanırsa öldürülüp atıldığına ilişkin bilgi gelmişti bize ve araştırmaya başladık. Bölgede yaşayan gönüllüler gizlenerek yaptıkları takip sonucunda gece yarısı, sabaha karşı kartonlarla, çuvallarla hayvan atıldığını fark ediyor” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DSÖ'den M çiçeği virüsü uyarısı: Dünya genelinde yayılmaya devam ediyor

SONRAKİ HABER

KESK’ten sözlü mülakat tepkisi: Bu hukuksuzluğa son verin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa