13 Ağustos 2024 15:30

Dervişoğlu ve Davutoğlu'dan AKP'ye katılacak isimlerle ilgili açıklama

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ortak açıklaması ile AKP'ye katılacak isimler olduğu iddialarıyla ilgili konuştu.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

AKP'nin 23’üncü kuruluş yıl dönümünde partiye katılacak isimler tartışılmaya devam ediyor. AKP’ye yeni katılımların olacağını AKP Genel Başkan Vekili Efkan Ala doğrularken, gözler CHP listelerinden Meclise giren Gelecek Partili milletvekilleri ile İYİP'ten istifa eden milletvekillerinde.

Bugün Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu bir görüşme gerçekleştirdi. İkili görüşme sonrası ortak basın açıklaması düzenledi.

DERVİŞOĞLU: HAYIRLI OLSUN

Müsavat Dervişoğlu "İYİ Parti’den istifa edenler AKP’ye geçecek" iddialarına  "AK Parti'ye gidebilirler mi gidebilirler. Biz de sizler gibi duyumlar alıyoruz. Partimizden kimse gitmiyor, bağımsız milletvekili pozisyonunda gitmesi muhtemel olan arkadaşlarımız. Onlara da biz biliyorsunuz partimizden istifa eden hiç kimse ile olumsuz tek bir beyanda bulunmadık. Bundan sonra da değiştirecek değiliz. Onlara çıktıkları yeni siyasi yolculuklarında başarılar diliyorum. Eğer AK Parti’ye gidiyorlarsa gönül rahatlığıyla söylüyorum; onlara hayırlı olsun.” diye yanıt verdi. 

16 Ağustos'ta Meclis'in Can Atalay için toplanacağının sorulması üzerine Dervişoğlu "Can Atalay TBMM kürsüsünde yemin etmeli ve kendi sırasına oturmalıdır" diye konuştu.

DAVUTOĞLU: CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞÜRÜZ

Ahmet Davutoğlu da "normalleşmenin" arkasında olduklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Günlerdir Gelecek Partisi'ni tartışıyorlar. Bizim kafamız hiç karışık olmadı. AK Parti'nin geniş muhafazakar kitlelerinin içinden çıktım. Bugün ise o kitlelerin içerisinde büyük bir tedirginlik görüyorum. Bu tedirginliği anlamak lazım. Milliyetçi muhafazakar kesimin tedirginliklerini de anlıyorum ve bunu kırmak için ne gerekiyorsa yaparım. Peki Sayın Cumhurbaşkanı ile ilgili durum nedir? Bizim yollarımız belli başlı fikir ayrılıkları nedeniyle ayrıldı. Belli başlı uluslararası konular ile ilgili fikir alış verişi için biz, Cumhurbaşkanı ile de her şeye rağmen görüşürüz. Bu, farklı bir noktaya çekilmemeli. Bu görüşme Gelecek Partisinin kurumsal kimliğine halel getirecek bir görüşme olmaz. Biz Gelecek Partisini uygun şartlar gözetildiğinde bir yere eklemlenmek üzere kurmadık.

Biz, en nihayetinde AK Parti'nin yönetim kadrosuna sızmış bazı kişilerin yaptıklarına karşı durduk. 'Davutoğlu'da AK Parti'ye geçecek' gibi söylemlere de, 'Ben hayatın ilkeleriyle yaşadım' demek istiyorum. Yanlış olan bir şeyin yanından dahi geçmem. Biz AK Parti kitlelerinden uzak değiliz. Görüştüğümüz AK PArtililer oldu ve hepsi de diyordu ki 'Toplumda çok büyük bir huzursuzluk var. AK Parti tabanında çok büyük bir huzursuzluk var..." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MEB’den çocuk işçiliği belgesi!

SONRAKİ HABER

Beltur işçisi insanca yaşayacak ücret istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa