13 Ağustos 2024 15:37

Beltur işçisi insanca yaşayacak ücret istiyor

Dev Turizm-İş, İBB’ye bağlı Beltur A.Ş’de çalışan işçilerin düşük ücretlerine ve kötü çalışma koşullarına karşı eylem yaptı: İnsanca yaşayıp insanca çalışacak koşullar sağlansın.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Devrimci Turizm İşçileri Sendikası (Dev Turizm-İş) İBB iştiraki Beltur A.Ş’de ücretlerin açlık sınırına dayandığını, işçilerin geçinmekte zorluk çektiğini söyleyerek İstanbul Beykoz’da bulanan Beltur Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Dev Turizm-İş üyesi Beltur A.Ş işçileri genel merkez önüne “Beltur işçisi tükendi, insanca yaşayacak ücret istiyoruz!” yazılı pankartla geldi. Beltur A.Ş işçileri adına açıklamayı Dev Turizm-İş yöneticisi Gökhan Aslan okudu.

“BELTUR’DA ÜCRETLER AÇLIK SINIRINDA”

DİSK-AR’ın açıklamalarına göre açlık sınırının 19 bin 44 liraya, yoksulluk sınırının 65 bin 874 liraya çıktığını söyleyen Aslan, “İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasına göre de Temmuz ayında İstanbul’da 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 66.550 lira. Rakamı belirleyen İBB. İBB’ye bağlı Beltur işçisinin ise bu ay eline geçen ücret 26-27 bin lira civarında. Dönemsel personelin 22 bin lira. Ücretleri giderek açlık sınırına doğru yaklaşan Beltur işçisinin yaşamını nasıl sürdüreceği düşünülüyor? Beltur işçisi geçinemiyor ve insanca yaşayabilecek bir ücret istiyor” dedi.

“İNSANCA ÇALIŞACAK KOŞULLAR SAĞLANSIN”

Beltur işçilerinin olumsuz çalışma şartlarının içinde hizmet üretmeye çalıştığını vurgulayan Aslan, “Bu çalışma koşullarında işçi arkadaşlarımızdan güler yüzlü hizmet bekleniyor. Beltur işçisi tükendi. Bu sesi duyun, bu sesi duyuracağız. İşçi arkadaşlarımızın yüzünün gülmesi için öncelikle onlara insanca yaşayabilecekleri, insanca çalışabilecekleri koşullar sağlanmalıdır. Ücretlerde derhal bir iyileştirme yapılmalıdır” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dervişoğlu ve Davutoğlu'dan AKP'ye katılacak isimlerle ilgili açıklama

SONRAKİ HABER

Ordu Valiliği tasarruf tedbirlerini öne sürerek stajları iptal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa