13 Ağustos 2024 16:35

Cengiz Holding yaşam alanlarına saldırdı

Artvin'de Cengiz Holdingin yapmak istediği maden ocağı projesine karşı mücadele veren Aşağı Şahinler köylüleri, “Köyümüzü, fındığımızı, çayımızı yok edecek projeye karşı mücadele edeceğiz” dedi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Hamdi GÖKDENİZ
Artvin

Cengiz Holding ülkenin dört bir yanında doğa katliamlarına, tarım alanlarını ve insan sağlığına zarar vermeye hız kesmeden devam ediyor. Ülkenin birçok yerini maden ve enerji tesisleriyle talan eden Cengiz Holdingin yeni adresi Artvin Arhavi. 

Artvin'de Cengiz Holdingin yapmak istediği maden ocağı projesine karşı bölge halkının tepkisi sürüyor. Aşağı Şahinler Köyü Muhtarı Şükrü Kocamanoğlu madene karşı verdikleri mücadeleyi Evrensel'e anlattı.

“ORTAK MÜCADELE EDECEĞİZ”

Heyelan bölgesinde yapılmak istenen projenin “ihanet projesi” olduğunu ileri süren köy sakinlerinden Muhtar Şükrü Kocamanoğlu, “Bu bölge heyelan bölgesi. Burada maden adı altında köyümüz talan edilmek isteniyor. Biz geçen günlerde köylülerimiz ve muhtarlar olarak Bilim İnsanı Oğuz Kurdoğlu ile bilgilendirme toplantısı yaptık. Bütün köylülerimiz toplantıya katıldı ve beraber mücadele etmeye karar verdik. Çoğunlukla 10 köyü içeren ihanet projesine karşıyız” dedi.

“TARIM ALANLARIMIZ YOK OLACAK”

Aynı köyde yaşayan Fındık Üreticisi İsmet Kocaman ise, “Madenciliğin bölgemizdeki ekosistem üzerinde yıkıcı etkileri olacak, su kaynakları kirlenecek dolayısıyla toprak verimliliği azalacak. Sonuçta yerel tarım bitecek yaşam son bulacak. Yaşam alanlarımıza sahip çıkma mecburiyetindeyiz. Bunun için köyümüzü, tarlalarımızı, fındığımızı, çayımızı yok edecek projeye karşı elimizden ne gelirse 10 köy halkı ve Arhavi’yle birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Yine aynı köyde yaşayan Emekli Öğretmen ve Çay Üreticisi Muzaffer Kocaman da “Su kaynakları kirlenecek dolayısıyla toprak verimliliği azalacak. Özellikle maden atıkları çevreye yayılacak. Madencilik faaliyetleri uzun vadede yaratacağı sorunları bilmemiz gerek. Ses çıkarmazsak yarın başka köyler de bu sessizlik içinde yok olup gidecek” dedi.

ÖNCEKİ HABER

CVK zehrini katlayacak

SONRAKİ HABER

Atina çevresinde yangın: Hükümet körüklüyor, halk söndürmeye çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa