14 Ağustos 2024 04:25

Befesa grevini selamlıyoruz

"Gebzeli metal işçileri olarak, sendika hakkını kazanan, toplu sözleşme imzalamak için greve çıkan Befesa işçilerini selamlıyor, başarılar diliyoruz."

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/EVRENSEL

Paylaş

Bir metal işçisi
Gebze

Merhaba Evrensel okurları, ben emek kenti Gebze'den bir metal işçisiyim. Dünyanın neresinde olursak olalım emeğe, emekçiye yani kendi kendimize sahip çıkmalıyız. Sendikalı-sendikasız bütün emekçilere birlikte mücadele çağrısı yapıyorum.

Befesa işçilerinin yaşadıklarını Gebze’de de olsak yakından takip ediyoruz. Kısaca anlatacak olursak, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Befesa Silvermet Çelik Tozu Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Fabrikası işçileri, temmuz ayının sonlarında topluca Özçelik-İş'ten istifa ederek, yürüttükleri tartışmanın ardından DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş'e üye oldu. Birleşik Metal-İş'in başvurusu üzerine yetki tespit belgesi geldi. Ancak Özçelik-İş, Birleşik Metal-İş’in yetkisine itiraz etti.

Birleşen isçiler yenilmezler, haklarını alırlar ve istedikleri sendikayla yola devam ederler, buna kimse mani olamaz. Anayasal hakları olan sendikalı olma, sendika seçme ve toplu iş sözleşmesi özgürlüğü hakkını kullanmalarına kimse mani olamaz. Zaten hak almanın en önemli adımı birlik, beraberlik içerisinde örgütlü olmaktan geçer. Gebzeli metal işçileri olarak, sendika hakkını kazanan, toplu sözleşme imzalamak için greve çıkan Befesa işçilerini selamlıyor, başarılar diliyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Özel yurt ve kiralık ev fiyatlarına yüzde 60'a varan zam yapıldı

SONRAKİ HABER

Kamu işçisinin mektubu: İnisiyatif alıp işin başına geçelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa