13 Ağustos 2024 17:03

Meta sözcüsü: Politikaları ihlal edenler hakkında işlem yapmaya devam edeceğiz

Meta sözcüsü, Türkiye'nin Instagram'a erişim yasağını kaldırmasını memnuniyetle karşıladıklarını, politikaları ihlal eden içerik ve hesaplar hakkında işlem yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Instagram'ın çatı şirketi Meta'nın sözcüsü, Türkiye'nin Instagram'a erişimi yeniden açmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Türkiye'den yetkililerle diyalog halinde olduklarını aktaran sözcü, "Politikaları ihlal eden içerik ve hesaplar hakkında işlem yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Reuters'ın haberine göre sözcü, "Buna Tehlikeli Kuruluşlar ve Kişiler politikamızı ihlal eden içeriklerin kaldırılması ve uygun olan yerlerde haber değeri taşıyan izinlerin uygulanması da dahildir" ifadelerini kullandı.

Tahran'da uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Hamas lideri İsmail Haniye için yapılan taziye paylaşımlarının platformdan kaldırılmasının ardından 2 Ağustos'ta Instagram'a erişim engeli getirilmişti. Meta'nın hükümetin endişelerini gidermek için yetkililerle iş birliği yapmayı kabul ettiğini açıklamasının ardından Türkiye, 9 günlük engellemenin ardından cumartesi günü Instagram'a erişimi yeniden sağlamıştı.

Meta, şirketin politikalarını değiştirmediğini ancak Haniye'nin ölümünü takip eden günlerde Türkiye'de politikalarını ihlal eden içerik ve hesaplarla ilgili alınan önlemlerin doğruluğunu gözden geçirmeyi kabul ettiğini bildirdi. Şirket, Türkiye'deki siyasetçiler tarafından paylaşılan içeriklere haber değeri taşıyan izinler uyguladığını belirtti.

Meta, politikaları ihlal eden içeriklerin haber değeri taşıması ya da kamu yararına olması halinde görünür olmasına izin veriyor.

Veri platformu Statista'ya göre Türkiye, 57 milyonu aşkın kullanıcı sayısıyla Instagram kullanımında Hindistan, ABD, Brezilya ve Endonezya'nın ardından dünyada beşinci sırada yer alıyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kamu işçisinin mektubu: İnisiyatif alıp işin başına geçelim

SONRAKİ HABER

Depremde 44 kişinin yaşamını yitirdiği Said Bey Sitesi'nin bilirkişi heyeti davadan çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa