13 Ağustos 2024 20:34

Domates üreticileri bu kez Sındırgı'da eylem yaptı: Hükümet istifa

Balıkesir'in İbiller köyünde toplanıp Sındırgı ilçesine yürüyen üreticiler, domatesin kilosuna 1,8 lira fiyat biçilmesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Geçen hafta Bursa Karacabey'de başlayan dün de Bandırma Aksakal'da devam eden çiftçi eylemleri devam ediyor. Balıkesir'in İbiller köyünde toplanıp Sındırgı ilçesine yürüyen üreticiler, düşük domates fiyatlarına tepki gösterdi.

Çiftçiler, Tarım ve Orman Bakanlığını göreve çağırdı, "hükümet istifa" sloganı attı.

“BOL MAHSUL YAPTIK DİYE SEVİNMİŞTİK”

Bir kadın üretici, domatesin kilosuna 1,8 lira fiyat biçildiğini belirterek “Borçlarımızı, taksitlerimizi ödeyeceğimiz için bol mahsule sevinmiştik. 40 yılda bir bol mahsul yaptık, sevinmiştik. Ama bu kez de para yok” diye dert yandı. 

Eyleme katılan CHP Milletvekili Serkan Sarı da “Saraydan, saltanattan, müteahhitlerden, yandaşlardan tasarruf etmek yerine köylünün sırtına yüklediler tüm mali sorumluluğu” dedi. Tarım ve Orman Bakanı Bakanı İbrahim Yumaklı’yı bölgeye çağıran üreticiler, "Ya çözecek ya gidecek" ifadesini kullandı.

Yürüyüşe Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, domates ve yöresel kornişon salatalığı üreticisi köylüler de katıldı. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Gazze'de 3 günlük ikiz bebekler ve anne İsrail saldırısında hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Erbakan, AKP'ye "siyasi şantaj yapıyor" dedi, Ömer Çelik "vesayet kurma çabası" karşılığını verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa