13 Ağustos 2024 21:14

Erbakan, AKP'ye "siyasi şantaj yapıyor" dedi, Ömer Çelik "vesayet kurma çabası" karşılığını verdi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, belediye başkanlarının 'siyasi şantajla' AKP’ye transfer etmeye çalışıldığını söyledi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten açıklama geldi.

Fotoğraf: Murat Çetinmühürdar/TCCB

Paylaş

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinden bazı isimlerin istifa ederek AKP geçeceği iddiaları sonrası açıklama yaptı. Erbakan, 31 Mart'ta seçilen belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin AKP’nin siyasi şantaj yöntemleriyle karşı karşıya kaldığını söyledi. 

Yazılı açıklama yayımlayan Erbakan, “İktidar gücünü elinde bulunduranlar Yeniden Refah Partimiz’den seçilen Belediye başkanlarımıza, kamu gücünü kullanarak hizmet yaptırmayacaklarını göstererek; hizmetlerin yapılması için gerekli imkanları, belediye başkanlarımızın partimizden istifa ederek, kendi saflarına geçmesi karşılığında vereceklerini ima ve ifade etmektedirler. Yeniden Refah Partili belediye başkanlarımızın faaliyetlerini engelleyerek onları hizmet edemez hale getirmek, siyasi şantajla başkanlarımızı AK Parti’ye transfer etmeye çalışarak milletimizin 31 Mart’ta ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymak, ne siyasi ne de ahlaki bakımdan uygun bir davranış değildir” dedi.

 

 

AKP’DEN AÇIKLAMA

Erbakan’ın açıklamalarının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten yanıt geldi.

X hesabından açıklama yapan Çelik, “Yeniden Refah Partisi hür iradeleriyle AK Parti’nin eser ve hizmet siyasetine katılma iradesini gösteren Belediye Başkanlarını töhmet altına bırakmaya çalışmaktadır. Yeniden Refah Partisi, yerel seçimlerde birçok yerde müstakil bir siyaset izlememiş, AK Parti’ye kaybettirip CHP’ye kazandırmak amacıyla hareket etmiştir. Sadece bu amaçla, geçmişte AK Parti’de siyaset yapmış isimlere teklif götürme yoluna gitmesi siyasi ilkeler açısından yüzleşmeleri gereken bir durumdur. Siyasi ahlak ve şantajdan bahsedenlerin en başta kendilerinin bu kavramları dikkate almaları gerekir.

CHP’ye seçim kazandırmayı siyasi amaç haline getirenlerin bugünkü açıklaması, hür iradesiyle hareket eden belediye başkanları üzerinde köhne bir vesayet kurma çabasıdır” dedi.

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Domates üreticileri bu kez Sındırgı'da eylem yaptı: Hükümet istifa

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta birçok alana giriş çıkış ile eylem ve etkinlikler yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa