14 Ağustos 2024 10:12

Pentagon: Ortadoğu’da durum çok ciddi

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Ryder, İran'ın İsrail'e misillemesine “hazır olduklarını”, saldırının bu hafta gerçekleşebileceğini söyledi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında, İsrail ve İran arasındaki gerilime dair konuştu. "Ortadoğu'daki durum şu anda çok ciddi" diyen Ryder, ABD'nin Savunma Bakanı Lloyd Austin'in bölgeye ek silahlar ve mühimmat gönderilmesini emrettiğini söyledi.

Bu hafta İran'ın İsrail'e misilleme yapmasının mümkün olup olmadığı sorusuna Ryder, "Kesinlikle mümkün" cevabını verdi. Sözcü, "(Muhtemel saldırıyı) ciddiye aldığımızı söylemek dışında, ne zaman saldıracaklarını tahmin etmeye veya spekülasyon yapmaya çalışmayacağım. Bu yüzden hazırlıklı olacağız ve hazırız" dedi. "Diplomasinin işe yaraması için her zaman, zaman vardır" diyen Ryder, "Umarım, kendimizi bu yetenekleri kullanmak zorunda kalacağımız bir durumda bulmayız. Ancak İsrail'in savunmasında kullanmamız gerekirse, kullanacağız" ifadelerini kullandı.

ABD'nin daha geniş bir bölgesel çatışmayı caydırmak hedefinde olduğunu savunan Ryder "İsrail'in savunmasına yardımcı olma taahhüdümüzde yine çok net olduk" dedi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Bursa’da çimento tesisi mühürlenmesine rağmen çalışıyor

SONRAKİ HABER

Davutpaşa patlamasına zaman aşımı kararı: 21 işçi öldü sadece 2 kişi 5'er yıl ceza aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa