14 Ağustos 2024 10:59

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut: “Federasyonlar özerk olmalı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Türkiye’nin 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’ndan altın madalyasız dönmesine ilişkin nedenlerinin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Fotoğraf: Ibex73/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Paylaş

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’ndan Türkiye’nin altın madalyasız dönmesine ilişkin nedenlerinin belirlenmesi için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Meclis Araştırması açılmasını istedi. Bulut, “Türkiye, 1984 Los Angeles Olimpiyatları’ndan 40 yıl sonra altın madalyasız döndü. Türkiye’nin sporda başarılı olabilmesi yeni bir yapılanmaya gitmesi, federasyonların yeniden özerkliğe kavuşturulması, sporun siyasetten ve liyakatsizlikten arınması elzemdir” dedi.

Bulut, “22 yıllık AKP iktidarları döneminde spor siyasallaşmış ‘bizden olsun’ anlayışıyla yapılan liyakatsiz atamalar, federasyon seçimlerinin demokratik olmaması, federasyonların özerkliğinin bitirilmesi, federasyon seçimlerine yapılan siyasi müdahaleler, siyasal anlayışın spora egemen kılınması büyük çöküşe zemin hazırlamıştır. Spor teşkilatında, federasyonların birçoğunda, antrenör ve teknik heyetlerde, yeterli bilgi, tecrübe sahibi olmayan kadroların varlığı, başarısızlığın önemli nedenleri arasındadır” diye konuştu.

“SPOR BAKANI HESAP VERMELİ”

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’ndaki neticenin diğer baş sorumlusunun da Gençlik ve Spor Bakanlığı olduğunu dile getiren Bulut, “Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın ‘Verilen imkânları doğru kullanamayan federasyonlar bunun hesabını verecek’ diyerek topu federasyonlara atması kendi başarısızlığını örtme ve sorumluluktan kaçma telaşıdır. Devasa bütçeler harcanmasına rağmen alınan bu başarısız sonuçların hesabını önce Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak vermelidir” dedi.

“SPORUN SİYASETTEN ARINMASI ELZEMDİR”

Kötü sonucun sporculara, işinin ehli teknik kadrolara da yapılan haksızlık olduğunu belirten Bulut, “Türkiye’nin sporda başarılı olabilmesi yeni bir yapılanmaya gitmesi, sporun siyasetten ve liyakatsizlikten arınması elzemdir. 2013 yılında hayata geçirilen Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri verimli hale getirilmeli, federasyonlar özerkliğe kavuşturulmalı, okullarda spor eğitimine yeniden eğilmeli, olimpiyat ve spor bilinci aşılanmalıdır” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya "eli silah tutan" Ukraynalıları savaşa göndermek istiyor

SONRAKİ HABER

EMEP: Filistin halkıyla göstermelik değil, gerçek dayanışmaya ihtiyaç var!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa