14 Ağustos 2024 11:33

AKP’li belediyelerden Diyanet’e kurs yeri

Diyanet’in Kur'an kursları için kamu kaynakları seferber edildi. AKP’li Melikgazi Belediyesi ve Pendik Belediyesi Diyanet için arsaları ihaleye açtı.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

AKP’li Kayseri Melikgazi Belediyesi ve İstanbul Pendik Belediyesi Diyanet’in Kur’an kursları için arsaları ihaleye açtı.

2024 yılına 91,8 milyar TL bütçe ile başlayan, ocak-haziran döneminde ise 46,7 milyar TL harcayan Diyanet’in kursları için kamu kaynakları seferber edildi.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göreAKP’li Hacı Mustafa Palancıoğlu idaresindeki Kayseri Melikgazi Belediyesi, kaynakları ile Kuran kursu inşa etmek için kolları sıvadı.

Melikgazi Belediyesi 16 Temmuz’da, ‘‘Kocatepe Mahallesi 16949 Ada 2 Parsele Kuran Kursu Yapılması İşi” ihalesi düzenledi. İdare, ihale kapsamında 15 milyon 260 bin 666 TL’lik harcamayı göze aldı.

Melikgazi Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen ihale 7 Ağustos’ta karara bağlandı. İhaleye verilen teklifleri inceleyen Melikgazi Belediyesi’nce oluşturulan ihale komisyonu, Raif Çağırman isimli isteklinin teklifini uygun buldu. Bu kapsamda belediye ile Çağırman arasında 12 milyon 571 bin TL’lik anlaşma yapıldı. Taraflar arasında, 7 Ağustos’ta sözleşme imzalandı.

Pendik Belediyesi de 22 Mayıs'ta, “2024 yılı 4-6 yaş kurs malzemeleri alımı” ihalesi ile Diyanet'in 4-6 grubuna yönelik Kur’an kurslarını baştan aşağıya döşedi. Belediye, 6,5 milyon TL’lik anlaşma kapsamında ilçedeki 4-6 yaş Kur’an Kursları’na 17 kalem malzeme temin etti.

Diyanet’e kamu kaynakları ile sağlanan ayrıcalıklar belediyeler ve valilikler ile de sınırlı kalmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da Diyanet’in Kur’an kurslarına giden çocukların ailelerine milyonlarca liralık yardım yaptı. Bakanlıkça yapılan destek ödemeler Nisan 2024 itibarıyla 24,8 milyon TL olarak kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD, İsrail'e 20 milyar dolarlık silah satışını onayladı

SONRAKİ HABER

Gözaltı sırasında kalp krizi geçiren 75 yaşındaki Mavi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa