14 Ağustos 2024 15:40

Barış Grubu üyesi Ali Şükran Aktaş, son yolculuğuna uğurlandı

Uzun süre tedavi gördüğü kanserden yaşamını yitiren Barış Grubu üyesi Ali Şükran Aktaş'ın cenazesi memleketi Malatya’da kitlesel bir şekilde toprağa verildi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Barış Grubu üyesi Ali Şükran Aktaş'ın cenazesi memleketi Malatya’da kitlesel bir törenle şekilde toprağa verildi. Uzun süre kanser tedavisi gördükten sonra İzmir'de 12 Ağustos’ta hayatını kaybeden Barış Grubu üyesi Aktaş, Malatya'nın Akçadağ ilçesi Kürecik bölgesinde bulunan Darıca Köyü Cemevi'nde düzenlenen törenin ardından köy mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine emek ve demokrasi güçlerinin yanı sıra Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, Emek Partisi (EMEP) yöneticileri ve siyasetçi Sebahat Tuncel de katıldı.

Cenaze töreninde konuşan Aktaş'ın cezaevi arkadaşı Haydar Ergül, “Herkes bilir, kimse gönüllü cezaevine girmez, bu kadar basit bir şey değil. Şunu hiçbir zaman tartışmadık 'Gideriz ne kadar cezaevinde kalırız?' Önemli olan çözüm olsun, barış olsun, demokratik yapılanma olsun ve özgür yaşam gelsin. Gözaltında 4 gün çok ağır bir psikolojik süreç yaşadık. Pes etmedi, direndi. Mütevazi bir arkadaştı. Davasına bağlı bir arkadaştı. Çok gösterişe girmeyen, sade, özverili, fedakar bir yürüyüşçüydü” şeklinde konuştu.

BAYINDIR: KÜRT HALKININ DERVİŞİYDİ

Ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "Ali arkadaş Kürt halkının bir dervişiydi. Hakikat mücadelesini verdi. Biz de hakikat mücadelesi veren arkadaşlarımızın yolundan yürümeye devam edeceğiz” dedi.

HATİMOĞULLARI: BARIŞ İÇERİSİNDE YAŞAM MÜCADELESİNİ BENİMSEMİŞTİ

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise, “Biraz önce Haydar yoldaşımız onu anlatırken 'Çok mütevaziydi' dedi. Evet gerçekten çok mütevaziydi. Ben kendisiyle Türkiye Barış Meclisi çalışmalarında tanıştım. Çukurova'da çok uzun bir zaman birlikte çalıştık. Ali Şükran Türkiye halklarının barış içerisinde yaşam mücadelesini çok iyi benimsemiş bir devrimciydi. Türkiye barış meclisi ve Türkiye için büyük bir şanstı. Ali Şükran gibi arkadaşlar sadece Kürt halkının değil, Türkiye'de bütün halklarla bir arada yaşam kültürünün tohumlarının atılmasında çok tarihi çalışmalara imza attılar” diye konuştu.

“SAVAŞ SARMALINA KARŞI BARIŞI TESİS EDECEĞİZ”

Hatimoğulları, konuşmasına şöyle devam etti: “Savaş politikalarının sadece Türkiye'yi değil bütün bölgeyi savaş çemberi içerisine almak isteyen bu savaş sarmalına karşı biz barışı bu topraklarda tesis edeceğiz. Sizler çok önemli bir miras bıraktınız bizlere ve bu mirasa sahip çıkacağımıza, bu coğrafyayla barışı buluşturacağımıza sözümüzü veriyoruz.” (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2 amatör dalgıç, suyun altında cansız beden buldu

SONRAKİ HABER

Vergide adalet eylemleri 23. haftasında: Yoksulluk halk sağlığını tehdit ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa