Osman Kavala için bir ret kararı daha
Osman Kavala’nın kanun yararına yeniden yargılama taleplerinin Adalet Bakanlığı tarafından reddedilmesinin ardından 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesine yapılan itiraz da reddedildi.

Osman Kavala | Fotoğraf: DHA
İLGİLİ HABERLER

Gezi Davası: 'Yeniden yargılama' talebini değerlendirecek mahkeme heyeti değişti

Bakanlık Osman Kavala'nın başvurusunu reddetti

Kavala: Keyfi cezalandırmanın süreceği görülüyor

Türkeş'ten Kavala yorumu: Sürüncemede kalırsa yatırım gelir mi?

Türkeş'ten Adalet Bakanı Tunç’a Kavala tepkisi: Sümen altı etme

Bahçeli'den Osman Kavala ve Gezi davası çıkışı

Avrupa Konseyi: Türkiye AİHM kararlarına uymalı, Kavala ve Demirtaş serbest bırakılsın
Gezi davası kapsamında yaklaşık 7 yıldır cezaevinde tutulan Osman Kavala için bir ret kararı daha verildi.
Adalet Bakanlığı, Kavala’nın kanun yararına yeniden yargılama taleplerini reddetmişti. Gerçek Gündem'de yer alan habere göre Kavala’nın avukatı Hilal Zengin’in 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı itiraz da reddedildi.
Adalet Bakanlığı kararında, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 'Yürütme yetkisi ve görevi' başlıklı 8. maddesinde yapılan değişiklikle yürütme yetkisi ve görevinin Cumhurbaşkanına verildiği, yapılan değişikliğin suçun mağdurunu değiştirmediği gibi sanık müdafii tarafından yargılamanın yenilenmesi talebine dayanak yapılan iddiaların istinaf ve temyiz aşamalarında da ileri sürüldüğü ve olağan kanun yolu denetiminden geçerek anılan kararın kesinleştiği cihetle, dosya kapsamına, dayandığı gerekçeye ve mahkemenin takdirine nazaran, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin 25/04/2024 tarihli ve 2024/65 değişik iş sayılı kararı aleyhine kanun yararına bozma yoluna gidilmemiştir” denilmişti.
İTİRAZA RET
Bakanlık kararının ardından 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesine başvuru yapan Kavala’nın avukatı Hilal Zengin, kanun yararına bozma ve yeniden yargılama talep etti.
Başvuruya dair mütalaasını veren savcılık, talebin reddedilmesini istedi. Mütalaada gerekçe ise şöyle açıklandı:
“06.05.2024 tarihli bir yargılanmanın yenilenmesi talebinin bulunduğu, bu talebin Adalet Bakanlığı tarafından reddedildiği sanık ve sanık müdafinin bu talebi ile reddedilen talebi arasında esasen bir fark bulunmadığı bu sebeple mükerrer talepte bulunduğu ve bu talep kapsamında da kanun yararına bozma yoluna gidilmemesi gerektiği anlaşılmıştır.”
Savcılığın mütalaasına uygun karar veren mahkeme, itirazı reddederek kanun yararına bozma yoluna gidilmesine yer olmadığına karar verdi. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et