14 Ağustos 2024 16:10

İYİP'li 2 milletvekili ile çoğunluğu YRP'li 13 belediye başkanı AKP'ye geçti

İYİP'den istifa eden 2 milletvekili ile çoğunluğu YRP'den seçilen 13 belediye başkanı AKP'ye katıldı.

Fotoğraf: TCCB 

Paylaş

AKP'nin 23. kuruluş yıldönümü etkinliğinde Erdoğan, İYİP'den istifa eden 2 milletvekili ile çoğunluğu YRP'den seçilen 13 belediye başkanına rozet taktı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ dün yaptığı açıklamada "15 veya daha fazla ilçe ve belde belediye başkanı ile 2 milletvekilinin" AKP’ye katılacağını açıklamıştı. Ancak 13 belediye başkanına rozet takıldı.

İYİP'den seçilen İstanbul Milletvekilleri Seyithan İzsiz ve Ersagun Yücel’in yanı sıra Yeniden Refah Partisi’nden 8, MHP’den 1, İYİP’ten 1, DEM Parti’den 1 ve bağımsız 2 belediye başkanı AKP’ye katıldı.

AKP'ye katılan isimler şöyle:

  • MHP'den seçilen Adana Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel,
  • İYİP'den seçilen Erzurum Horosan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir ile İstanbul Milletvekilleri Seyithan İzsiz ve Ersagun Yücel,
  • DEM Parti'den seçilen Şanlıurfa Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit,
  • Yeniden Refah Partisinden seçilen Elazığ Arıcak Bükardı Beldesi Belediye Başkanı Ali Açmaz, Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Erzurum Köprüköy Belediye Başkanı Nevzat Karasu, Konya Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu, Muş Bulanık Yoncalı Belde Belediye Başkanı Fehim Kaya, Muş Yeşilova Belde Belediye Başkanı Ömer Faruk Yenilmez, Ordu Çaybaşı Belediye Başkanı Mesut Karayiğit, Samsun Ayvacık Belediye Başkanı Refahattin Şencan,
  • Bağımsız olarak seçilen Adana Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal ve Uşak Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Bitiş çizgisi

SONRAKİ HABER

TBB, AYM'nin Can Atalay kararının uygulanması için TBMM'ye başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa