14 Ağustos 2024 16:23

İsrail boykotuna Blondshell de katıldı: Zorlu’daki konserini iptal etti

Amerikalı indie-rock müzisyeni Blondshell de İsrail boykotuna katıldı. 13 Ağustos'ta Zorlu PSM'de vereceği konseri iptal etti.

Fotoğraf: Blondshell at Rough Trade/Wikipedia (CC BY 2.0)

Paylaş

Amerikalı indie-rock müzisyeni Blondshell, 13 Ağustos’ta Zorlu PSM’de (Performans Sanatları Merkezi) vereceği konseri iptal etti.

BDS (Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar) Türkiye hareketinin bulunduğu, Zorlu PSM’de sahne alacak olan sanatçılara konserlerini iptal etme çağrısıyla iptal edilen tek konser bu değil. Bu ay İrlandalı post-punk grubu Fontaines DC de bu çağrıya yanıt vererek konserini iptal etmişti.

BDS, çağrısına gerekçe olarak Zorlu Holding'in kısmi mülkiyeti olan Dorad Enerji Santrali ile İsrail'e elektrik satmaya devam etmesini gösteriyor. 

BDS Türkiye'nin sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Zorlu PSM Boykotu Büyüyor! Boykot çağrımızdan ve 'Filistin halkıyla dayanışmayı ilk sıraya koymalıyız' diyen Fontaines D.C’nin Zorlu PSM’de sahneye çıkmayacağını açıklamasından sonra 13 Ağustos’taki Zorlu PSM programını iptal ederek Fontaines DC’nin aynı günkü Viyana konserine katılma kararı alan Blondshell’i alkışlıyoruz. Teşekkürler Blondshell!” ifadeleri yer aldı.

PACBI de (İsrail'e Akademik ve Kültürel Boykot için Filistin Kampanyası) Zorlu PSM’nin boykot edilmesi çağrısında bulunuyor. PACBI'nin sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda, Zorlu Enerji'nin İsrail'in enerji tüketiminin yüzde 5 ila 8'ini karşılayan Dorad Elektrik Santrali'ndeki kısmi mülkiyetinin altı çizildi. 

PACBI tarafından yapılan açıklamada: “Zorlu Enerji'nin Gazze'de 2.3 milyon Filistinli'ye soykırım yapan apartheid rejiminin enerjisinin yüzde 5 ila 8'ini karşılayan Dorad Santrali'nde kısmi mülkiyeti bulunuyor. Zorlu PSM'nin sahibi olan Zorlu Holding'e bağlı Zorlu Enerji, Dorad santralinin yüzde 25'ini elinde tutuyor” ifadelerine yer verildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Manisa Gördes'te orman yangını

SONRAKİ HABER

Harlem'den İstanbul'a, özgürlüğün yazarı James Baldwin 100 yaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa