14 Ağustos 2024 16:30

Rusya: Kursk saldırısı nedeniyle Ukrayna ile barış görüşmeleri rafa kaldırıldı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna güçlerinin Kursk saldırısı nedeniyle Moskova'nın barış görüşmelerini askıya aldığını açıkladı.

Ukrayna güçleri, Rusya sınırı yakınlarında Poseydon insansız hava araçlarını kullandı. | Fotoğraf: Gian Marco Benedetto/AA

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna güçlerinin Rusya topraklarına yönelik devam eden saldırıları nedeniyle barış görüşmelerinin askıya alındığı duyuruldu.

Euronews'te yer alan habere göre Rusya Dışişleri Bakanlığının özel yetkili büyükelçisi Rodion Miroshnik, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kiev'in Kursk bölgesine yönelik saldırılarını "terörist eylemler" olarak nitelendirdi. Miroshnik ayrıca, Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmeleri konusunun "uzun süreyle askıya alındığını" söyledi. Miroshnik, "Kesinlikle yetersiz bir düşmanla müzakere yürütmek makul değil" dedi.

Ukraynalı yetkililer, Rusya güçlerinin Kırım yarımadası da dahil olmak üzere işgal altındaki tüm bölgelerden tamamen çekilmesini içermeyen herhangi bir barış anlaşmasını Moskova ile görüşmeyi reddetti.

Öte yandan Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'ta sınırdaki Kursk bölgesine girmesinin ardından ikinci bir sınır bölgesi olan Belgorod'da da acil durum ilan edildi.

Askeri analistler, Kursk operasyonunun 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana Rusya'ya yönelik en büyük saldırı olduğunu, zırhlı ve topçu birliklerle desteklenen 10 bin kadar Ukrayna askerini içerebileceğini belirtiyor.

Ukrayna ordusu, Kursk bölgesinde 74 yerleşim birimini kontrol ettiğini iddia ediyor.

Rus yetkililer, çoğu olağanüstü hal ilan edilen Kursk'tan olmak üzere 100 binden fazla kişinin bölgeden tahliye edildiğini ifade etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Afganistan’da Taliban yönetiminin üç yılı: Yasaklar, baskı, yoksulluk, açlık

SONRAKİ HABER

Edirne İpsala'da çıkan orman yangını söndürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa