14 Ağustos 2024 21:09

Merih Demiral'ın heykelinin İzmir'e yapılmasına ilişkin önerge, İzBB Meclisinde reddedildi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde, Futbolcu Merih Demiral'ın kente heykelinin yapılmasına ilişkin önerge reddedildi.

Fotoğraf: DHA

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı olağan meclis toplantısında, milli futbolcu Merih Demiral'ın bozkurt işaretli heykelinin İzmir'de uygun görülen bir yere dikilmesine ilişkin önerge reddedildi.

Meclis salonunda gündeme eklenen önergeler görüşülerek oylamaya sunuldu.

Milli futbolcu Merih Demiral'ın heykelinin dikilmesine ilişkin dün komisyonda oy çokluğuyla reddedilen önerge, bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında meclis üyelerinin oyuna sunuldu.

Komisyonun ret kararı Meclis'te de kabul edildi.

Kararın gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

"Uygun görülen bir noktaya milli futbolcumuz Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapan heykelinin yapılması talebine yönelik yazılı önergenin, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunca oy çokluğu ile uygun bulunmadığına Kent Konseyi Komisyonunca '5393 sayılı Belediye Kanunu'nun Meclisin görev ve yetkileri başlıklı 18. maddesinde belediye sınırları içerisinde herhangi bir yere heykel dikilmesiyle ilgili bir düzenleme bulunmamaktadır.

Belediye Meclisinin görev ve yetkileri arasında olmayan bir konu hakkında da Belediye Meclisinin karar vermesi uygun olmayacağından' şeklindeki görüş doğrultusunda oy çokluğu ile uygun bulunmadığına, Hukuk Komisyonunca '5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinde, Belediye Meclisinin görev yetkileri sayılmıştır. Bunlar arasında heykel yapılması gibi, esasen icrayı ilgilendiren bir hüküm yer almamıştır.” (AA)

Reklam