15 Ağustos 2024 14:25

Denizli'de Abalıoğlu'nun tavuk tesisine karşı halk imza topladı

Denizli’de tavuk yetiştirme tesisi kurmak isteyen Abalıoğlu Balık ve Gıda Ürünleri A.Ş'ye karşı halk, topladıkları imzaları Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne teslim etti.

Fotoğraf: Mehmet Özden/Evrensel

Reklam

Denizli Honaz ilçesi Kızılyer mahallesinde yarka (genç tavuk) yetiştirme tesisi kurmak isteyen Abalıoğlu Balık ve Gıda Ürünleri A.Ş'ye halk karşı çıkıyor. ÇED toplantısında istemediklerini net bir şekilde ifade eden köylüler topladıkları imzaları Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İlMüdürlüğüne teslim etti.

"SADECE KIZILYER DEĞİL TÜM TÜRKİYE KAYBEDİYOR"

Özellikle kötü koku ve sinek şikayeti üzerinde duran köylüler Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı.

Köylüler adına açıklama yapan Avukat H. Ozan Orpak "Biz, Honaz Kızılyer Mahallesi sakinleri olarak, kendi mahallemizde ve köyümüzde yapılmak istenen tavuk çiftliğine karşı buradayız. Bizler aslında tavuk çiftliğine değil, kendi topraklarımızda haksız yere kötü kokuya, haksızyere hayvan pisliğine ve kokusuna karşı buradayız. Burada yapılmak istenen sadece bir çiftlik değildir; burada yapılmak istenen, koca bir doğanın, koca bir mahallenin, koca bir köyün yok olmasıdır" diye konuştu.

Kesinlikle bu çiftliği istemediklerini dile getiren Orpak, “Burada hayvan çiftliği olmaz. Burası, bizim kendi ekmek yediğimiz yer, burası bizim çocukları okuttuğumuz yer. Bu topraklar, bizim yaşam alanlarımız, evlendiğimiz, yaşadığımız ve öldüğümüz topraklar. Bizler, evimizin içerisinde hayvan pisliği istemiyoruz. Bundan sadece Kızılyer değil, tüm Türkiye kaybediyor" ifadelerini kullandı.

"BÖLGE BİRİNCİ DERECE TARIM ALANI"

Muhtar Cengiz Türk ise bölgenin birinci derece tarım alanı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; "Bizim bölgemiz birinci dereceden tarım alanıdır. Avrupa'ya ihraç ettiğimiz üzümümüz, kirazımız, ayvamız ve cennet elmamız, burada yetiştirilecek olan hayvanların pisliğinden aşırı şekilde etkilenecektir. Bunu daha öncesinde dana besiciliği yaptıkları yıllarda fazlasıyla acısını çektik. Zamanında ayva bahçelerimiz bu sebeple kurudu. Bunlar da zamanında mahkemesi görülen ve kanıtlanmış olaylardır.” (Denizli/EVRENSEL)

Reklam