15 Ağustos 2024 14:26

Almanya'da çevre aktivistleri havaalanlarında bir kez daha eylem yaptı

Almanya'da "Letzte Genaration" adlı çevre örgütünün üyeleri bu sabah bir kez daha havaalanlarında eylemler yaparak

Ekran görüntüleri @AufstandLastGen'in X (Twitter) hesabından yayımladığı videolardan alınmıştır

Paylaş

Almanya'da "Letzte Genaration" adlı çevre örgütünün üyeleri bu sabah bir kez daha havaalanlarında eylemler yaparak, uçak seferlerini durdurdu. Köln/Bonn, Berlin/Brandenburg, Stuttgart, Karlsruhe ve Nürnberg havaalanlarındaki iniş ve kalkış pistlerine kadar gitmeyi başaran eylemciler burada kendilerini yere yapıştırdılar.

Köln'deki eylemden sonra polis havaalanındaki bütün seferleri durdurdu. Eylemcilerin, havaalanı çevresindeki tel örgüleri delerek piste kadar ulaştığı polis tarafından açıklandı. Üç hafta önce de çevre aktivistleri çitleri aşarak piste girmiş, kendilerini yere yapıştırmış ve hava trafiğini engellemişlerdi. Havaalanını bloke edenler hakkında gösteri yasasını ihlal etmek, hava trafiğine tehlikeli müdahalede bulunmak ve izinsiz giriş yapmaktan dolayı suç duyurusunda bulunuldu. Fosil yakıt kullanımının yasaklanmasını isteyen eylemciler birkaç gün önce de Dortmund Havaalanında protesto gösterisinde bulunmuşlardı.

Üç hafta içinde ikinci kez çevre aktivistlerinin havaalanlarında eylem yapması üzerine hükümet sert önlemler alacağını açıkladı. Hükümeti, Havacılık Güvenliği Yasasını sertleştirerek iklim aktivistlerinin havaalanlarında eylem yapmasının önüne geçmek istiyor. Federal Meclis tarafından karara bağlanması beklenen yasa tasarısında, sivil hava trafiğinin güvenliğini tehlikeye atması halinde, iniş ve kalkış pistlerine "kasıtlı, izinsiz müdahaleyi" ağır cezalandırılmasını öngörüyor.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Bu suç eylemleri tehlikeli ve aptalcadır. Kaotik insanlar sadece kendi hayatlarını riske atmakla kalmıyor, aynı zamanda başkalarını da tehlikeye atıyorlar. Ağır hapis cezaları teklif ettik. Biz de havalimanlarının tesislerinin güvenliğini daha iyi sağlamalarını zorunlu kılıyoruz." ifadelerini kullandı. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denizli'de Abalıoğlu'nun tavuk tesisine karşı halk imza topladı

SONRAKİ HABER

Bakanlıktan M çiçeği hastalığı açıklaması: Henüz kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacı yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa