15 Ağustos 2024 15:15

Haber-Sen: PTT'de mobbinge son verin kadrolu personel alın

Haber-Sen üyeleri Adana, Antep ve Urfa'da PTT personelinin iş yükünü azaltacak ve hizmet kalitesini artırmak için kadrolu personel istihdamının artılmasını istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Haber-Sen üyeleri pek çok kentte PTT'deki personel eksikliği, iş yerlerinde yaşanan mobbing ve hukuksuz uygulamalar hakkında basın açıklaması düzenledi.

ADANA: GÜVENCESİZ İSTİHDAM PATRONLARI ZENGİNLEŞTİRİYOR

Adana 7 No’lu Şube, Cemalpaşa Postanesi önünde açıklama düzenledi. Açıklamayı okuyan Şube Basın Yayın Sekreteri Gülcan Aydın, PTT personelinin iş yükünü azaltacak ve hizmet kalitesini artıracak tek çözümün kadrolu personel istihdamını artırmak olduğunu söyledi. 

Adana PTT Başmüdürlüğüne bağlı şubelerde emekçiler tek başına çalıştırılırken ihtiyaç olmamasına rağmen başmüdürlüğe geçici personel görevlendirildiğini ifade eden Aydın, "Adana PTT başmüdürlüğünü ve PTT Genel Müdürlüğünü bu konuda net tutum alıp gerekli çalışmaları yapmaya davet ediyoruz" dedi. 

Aydın, bazı illerde personel eksikliği nedeniyle çalışanların pazar günleri zorla çalıştırıldığını ve şubelerde tek başına hizmet vermeye zorlandığını belirtti. Çalışanların insanlık dışı koşullarda çalıştığını vurgulayan Aydın, bu durumun ortadan kaldırılması için kadrolu personel alımının artırılması gerektiğini belirterek PTT Genel Müdürlüğü'nü acilen adım atmaya çağırdı.

PTT Genel Müdürlüğü'ne defalarca personel eksikliği ile ilgili raporlar sunduklarını, ancak taşeron personel alımı dışında bir çözüm sunulmadığını dile getiren Aydın, personel eksikliğinin, şikayetlerin artmasına ve hizmet kalitesinin düşmesine yol açtığını belirterek bu durumun "Şikayet Var" platformunda yer alan 145 bin 381 şikayetle de doğrulandığı söyledi. PTT'nin mevcut sorunların geçici çözümlerle giderilemeyeceğini belirten Aydın, güvencesiz istihdamın patronları zenginleştirdiğini, kamu kurumlarının ise çalışanlarının mutluluğunu düşünmesi gerektiğini vurguladı. Aydın, PTT personelinin iş yükünü azaltacak ve hizmet kalitesini artıracak tek çözümün kadrolu personel istihdamını artırmak olduğunu söyledi. (Adana/EVRENSEL)


URFA VE ANTEP'TE AÇIKLAMA: PERSONEL ALIMI YAPILMALI

HABER - SEN Urfa İl Temsilciliği ve HABER - SEN Antep İl Temsilciliği de konu ile ilgili açıklama düzenledi.

Urfa'da Merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan PTT Balıklıgöl Şubesi önünde yapılan açıklamaya, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Urfa Şubeler Platformu bileşenleri de destek verdi.

“PTT’de iş çok, personel yok” yazılı pankartın açıldığı açıklamada konuşan HABER - SEN Riha Temsilcisi Süleyman Tutal, personellerinin zorlu şartlar altında çalıştırıldığını vurgulayarak, “PTT’nin iş yükünü azaltacak ve PTT’nin verdiği hizmetin kalitesini artıracak çözüm, kadrolu personel istihdamını artırmak ve bir an önce personel alımı yapmaktan geçmektedir” dedi. 

KESK Antep Şubeler Platformu binasında düzenlenen toplantıya, HABER-SEN Genel Başkanı Mesut Balcan’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Toplantıda konuşan HABER - SEN Antep İl Temsilcisi Ramazan Özdemir, “PTT’de yaşanan personel eksikliği hat safhadadır. Personel eksikliğinden dolayı oluşan şikayetlerin cezasını çalışanlar ödüyor” dedi. (MA)

 

ÖNCEKİ HABER

BİSAM: Açlık sınırı 19 bin 423, yoksulluk sınırı 67 bin 186 lira

SONRAKİ HABER

Gazze'de ateşkes müzakereleri Doha'da başladı: Hamas katılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa