Polonez işçileri şirket binası önünde: Emek hırsızlığına son verin

Sendikalaştıkları için işten atılan Polonez işçileri şirketin genel merkezi önünde açıklama yaptı. Polonez işçilerine desteğe gelen işçi sendikalarına polis müdahale etti.

15 Ağustos 2024 15:51
Paylaş

Polonez fabrikasında çalışan düşük ücret baskı ve mobbinge karşı Tekgıda-İş’te örgütlendikten sonra işten atılan Polonez işçiler şirketin Bostancı’daki genel merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

İstanbul Çekmeköy’deki Polonez fabrikasında Tekgıda-İş’e üye oldukları için işten çıkartılan ve 28 gündür fabrika önünde direnişi sürdüren işçilerinin Polonez Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamaya birçok işçi sendikası, meslek örgütü ve siyasi parti katıldı.

Örgütlü oldukları Tekgıda-İş ile işlerine geri dönmek isteyen işçilerin önünü polis kesti. Şirketin girişini kapatan polis, işçilere desteğe gelen farklı konfederasyonlardan işçilere ve siyasi parti üyelerine müdahale etti.

Tekgıda-İş ile aynı işkolunda örgütlenme çalışması yürüten DİSK/Gıda-İş de Genel Başkanı Olcay Ozak’la Polonez işçilerine desteğe gelen işçi sendikaları arasındaydı.

“İŞÇİLERE DEĞİL PATRONLARA BARİKAT”

DİSK’e bağlı sendikalara üye işçiler Polonez işçilerinin yanına gitmek isterken polis yolu kapattı. Yolun açılmasını ve Polonez işçilerinin yanına gitmek isteyen işçilere polis biber gazıyla müdahale etti. Daha sonra çıkan arbedenin ardından grup, “İşçilere değil patronlara barikat” sloganları attı.

“POLONEZ YASALARI ÇİĞNİYOR”

Genel müdürlüğün önünde yapılan basın açıklamasında söz alan Türk-İş İstanbul İl Temsilcisi Halil Fakı, “Hırsızlık yaptı ithamıyla kod 46’dan işçileri işten atan Polonez en büyük hırsızlığı yapıyor. Emek hırsızlığı yapıyor” dedi. İşçilerin anayasal haklarını kullanarak sendikalaştığını hatırlatan Fakı, “Biz hakkımız olan sendikalı çalışma yaşamını mutlaka kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu ise Polonez’in imzacısı olduğu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni hatırlatarak “Kendi imzaladığınız belgeleri tanımıyorsunuz. Biz sizin karınıza ortak olmak istemiyoruz biz yetkisini aldığımız il yerine sendikalı olarak girmek istiyoruz” diyerek Polonez yönetimine seslendi.

Tekgıda-İş Genel Teşkilatlanma Sekreteri Kemal Köse de yaptığı açıklamada, “İşçinin hakkını yemekten, yasaları çiğnemekten ve çalışanlarınızın ekmeğiyle oynamaktan bir an önce vazgeçin. Polonez işçilerinin mücadelesine sendikal düzen o fabrikada kuruluncaya kadar sahip çıkacağız” diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından Polonez işçileri, oturma eylemi başlatıp günü genel merkez önünde geçireceklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bolu’da orman yangını

SONRAKİ HABER

DEM Partili Bozan, tutuklu Abdulkadir Bozkurt’a yönelik işkence iddialarını sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa