15 Ağustos 2024 16:01

SES MYK üyesi Eroğlu: Saldırılara rağmen toplum sağlığına dönük çalışmalarımıza devam edeceğiz

SES Balıkesir Şube Yöneticisi Özgür Hacıosmanoğlu’nun gözaltına alınmasına ilişkin konuştuğumuz SES MYK üyesi Eroğlu, “Saldırılara rağmen toplum sağlığına dönük çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Eylem Kaya Eroğlu | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Balıkesir ŞubeYöneticisi Özgür Hacıosmanoğlu, sabah saatlerinde evine düzenlenen polisbaskınıyla gözaltına alındı. SES MYK üyesi Eylem Kaya Eroğlu, ÖzgürHacıosmanoğlu'nun sendikal faaliyetlerden dolayı gözaltına alındığınıifade etti.

Eroğlu, "Balıkesir Şube Yönetiminde yer alan ÖrgütlenmeSekreterimiz Özgür Hacıosmanoğlu, sabah erken saatlerde evindengözaltına alındı. Sosyal medya paylaşımlarının gerekçe gösterilerekgözaltına alındığı söylendi. Sanki bir devlet memuru değilmiş, adresibelli değilmiş gibi sabah erken saatte evinde gözaltı işlemi uygulandı.Bu davranış ve uygulamaların hak arama mücadelesine ve sendikalfaaliyetlerimize yönelik olduğunu düşünüyoruz. Son zamanlarda Türkiye'debirçok ilde sağlığın birer bileşeni olan alanlara dönük saldırılarakarşı duran arkadaşlarımız da hedef haline getiriliyor. Balıkesir'dearkadaşlarımız uzun süredir dikkat çeken faaliyetlerde bulunuyorlar.Buna karşı gerçekleşen gözaltılar sendikaları marjinal ilan etmeyedönüktür. Ancak biz SES olarak korkmuyoruz, hak sağlığı ve kamu yararınakarşı gelişen her olumsuzluğu ifşa etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

“GÖZALTILAR SENDİKALARI MARJİNAL İLAN ETMEYE DÖNÜKTÜR”

Son dönemde SES'in sendikal faaliyetlerine dönük saldırıların arttığınıifade eden Eroğlu, "Bugün de Balıkesir ŞubeYönetiminde yer alan Örgütlenme Sekreterimiz Özgür Hacıosmanoğlu, sabaherken saatlerde evinden gözaltına alındı. Sosyal medya paylaşımlarınıngerekçe gösterilerek gözaltına alındığı söylendi. Sanki bir devletmemuru değilmiş, adresi belli değilmiş gibi sabah erken saatte evindegözaltı işlemi uygulandı. Bu davranış ve uygulamaların hak aramamücadelesine ve sendikal faaliyetlerimize yönelik olduğunu düşünüyoruz.Son zamanlarda Türkiye'de birçok ilde sağlığın birer bileşeni olanalanlara dönük saldırılara karşı duran arkadaşlarımız da hedef halinegetiriliyor. Balıkesir'de arkadaşlarımız uzun süredir dikkat çekenfaaliyetlerde bulunuyorlar. Buna karşı gerçekleşen gözaltılarsendikaları marjinal ilan etmeye dönüktür. Sadece Balıkesir değil,Antalya'da da bir temsilcimiz işyerindeki sorunları dile getirdiği içinifadeye çağrıldı. Bunları son zamanlarda sıkça duyar hale geldik. BuSES'in çalışmalarının dikkat çeker hale gelmesinden ve yandaşsendikalardan istifaların olmasından kaynaklı. Bilindiği gibi TopluSözleşme gibi türlü yöntemlerle sendikalardan istifaların engellenmesihamleleri yapılıyor. Haliyle bu yapılara çomak soktuğumuz zamanarkadaşlarımız bu yöntemler ile susturulmaya çalışılıyor" dedi.

"SAĞLIK EMEKÇİLERİ VE HALK SAĞLIĞI İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Yine benzer şekilde İstanbul'da SES üyelerinin bildiri dağıtımının veyine Mersin Üniversitesi'nde 1 Mayıs çalışmalarında engellemelerinolduğunu ifade eden Eroğlu, "Bu tür saldırılara alışkınız. Biz her zamansöylüyoruz; haklar yasalardan önce diyen bir sendikayız, fiili meşrumücadeleyi savunan bir sendikayız. Bu tür oyunlarla hiçbir zaman SES'inçalışan ve hasta sağlığına dönük olarak başkaldırışlarınısusturamayacaktır. Şunu da ifade etmek gerek elbette, işyerlerindeçalışan sağlığına dönük tablo ortada. Daha yeni taşeron işçi ZaferAçıkgözoğlu'nun anması gerçekleşti işyerlerinde. İşte tüm buolumsuzlukları ortaya koyduğumuzda saldırılarla karşı karşıya kalıyoruz.Oysa halk arasında bir laf vardır; demirden korkan trene binmez diye.Ancak biz SES olarak korkmuyoruz, hak sağlığı ve kamu yararına karşıgelişen her olumsuzluğu ifşa etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

DEM Partili Bozan, tutuklu Abdulkadir Bozkurt’a yönelik işkence iddialarını sordu

SONRAKİ HABER

BİSAM: Yoksulluk sınırı 67 bin 186 lira

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa