15 Ağustos 2024 20:32

Adana'da hayvan hakları savunucularının eylemi devam ediyor: Yasa geri çekilsin

Adana Ekoloji Platformu ve Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, sokak hayvanlarının öldürülmesine yol açan yasaya karşı nöbet eylemlerine devam ediyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana Ekoloji Platformu ve Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi tarafından yapılan basın açıklamasında katliama alan açıldığına dikkat çekildi.

Açıklamayı okuyan Gamze Aktaş, Niğde ve Altındağ dahil bir çok yerden gelen hayvanlara yönelik katliam görüntülerinin hayvanların yaşamının hedefe konduğu günden beri artış gösterdiğine dikkat çekti.

Aktaş, “Öldürülmüş hayvanların görüntüsü, bu yasayla amaçladıklarının sadece küçük bir provası. İlk günden beri söylediklerimizi, bir adım geri atmadan tekrar haykırıyoruz: Yarattığınız korku, düşmanlık ve nefret ortamında bile halkın yüzde 85’i katliam yasanızı reddediyor. Aldığınız talimatlarla istediğiniz kadar evcilik oynayın, el kaldırıp indirerek hayvanların katlini oylayın, yasa diye sokaktaki hayvanlara reva gördüğünüz, bizlere dayattığınız bu vahşetin hiçbir meşruluğu yok! Yasal olan her şey meşru değildir” dedi.

“ELİMİZ YAKANIZDA OLACAK”

Katliam yasasına oy verdikten sonra baklava yiyerek kutlama yapan milletvekillerinin oyları ile yasa geçse de barolar, veterinerler, tabip odaları, hayvan hakkı savunucuları bu toplumun büyük çoğunluğunun bu kanlı yasaya daha da yüksek sesle “hayır” dediğini ifade eden Aktaş, “Bu yasayla, toplumu kutuplaştırma çabanızı da nefret söylemlerinizi de elinize yüzünüze bulaştırdınız. Yıllardır birlikte yaşadığımız komşularımızı, mahalle sakinlerimizi sizin toplama kamplarınıza, kanlı ellerinize teslim etmeyeceğiz. Niğde ve Altındağ’da yaşananların bir daha yaşanmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaşanan katliamın her bir sorumlusu tek tek hesap verene kadar elimiz yakalarında olacak” ifadelerini kullandı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bolu'da ormanda 3 köpek ölü bulundu, inceleme başlatıldı

SONRAKİ HABER

Can Atalay'dan olağanüstü toplantı öncesi Meclise çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa