15 Ağustos 2024 22:43

Gazeteci Ruken Tuncel’in ailesine ikinci ırkçı saldırı

Bianet editörü Ruken Tuncel’in ailesi ikinci kez ırkçı saldırıya uğradı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Bianet editörü Ruken Tuncel’in ailesi İstanbul Beylikdüzü'ndeki evlerinde 2023 yılında komşuları tarafından saldırıya uğramıştı. Aynı kişiler ikinci kez Tuncel’in ailesine saldırıda bulundu.

“Ermeni dölleri”, “Biz Türk’üz. Ne işiniz var burada? Vatan hainleri” ve “Teröristler” gibi ifadeler ile saldırıya uğrayan Tuncel’in kız kardeşleri ve annesi darbedildi. Erkek kardeşi ise annesi ve kız kardeşlerinin darp raporunu almak için gittiği Beylikdüzü Devlet Hastanesinde saldırıya uğradı. Irkçı saldırıya ilişkin Tuncel'in avukatı Halil Yılmaz, Beylikdüzü Orhan Şahin Polis Merkezi’ne giderek saldırgan, A.Y., M.Y. ve O. Y. hakkında şikayetçi oldu. 

“İLK SALDIRI DEĞİL”

Konuya ilişkin sosyal medya hesabında açıklama yapan  Tuncel, ırkçı saldırının ilk olmadığını belirterek, Ağustos 2023’te de aynı kişiler tarafından saldırıya uğradıklarını belirtti.

Saldırıya ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Tuncel, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz yıl saldırırken 'Devlet bizim devletimiz demişlerdi', cezasızlıkla cesaretlenip bir kez daha, bu kez daha kalabalık saldırdılar. Özellikle belirtiyorum, bu kişilerle hiçbir komşuluk ilişkimiz yok, dolayısıyla arada tartışma yaşanacak bir durum da yok. Saldırırken söylenenler olayın ne olduğunu açıkça gösteriyor. Apaçık ırkçı bir saldırı." (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Foça'da kayyum nöbeti: Demokratik haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Köprü geçiş ücretlerine zam geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa