16 Ağustos 2024 10:40

Sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba hakkında iddianame hazırlandı

Sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba K. hakkında iddianame hazırlandı. Dilruba’nın avukatı “İlk kez bu kadar hızlı iddianame hazırlandığına şahit oluyorum” diye konuştu.

Ekran görüntüsü Tüylü Miktofon'un videosundan alınmıştır

Paylaş

Sokak röportajında AKP’yi eleştirdiği sözleri gerekçesiyle tutuklanan Dilruba K. hakkında adli tatilin bitmesi bile beklenmeden iddianame hazırlandı. Dilruba’nın avukatı “İlk kez bu kadar hızlı iddianame hazırlandığına şahit oluyorum” diye konuştu.

İzmir’de sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesiyle ilgili kullandığı ifadeler gerekçesiyle tutuklanan Dilruba K. hakkında jet hızında iddianame hazırlandı. Dilruba K.  3 Eylül’de hakim karşısına çıkacak.

Dilruba K.’nın avukatı Hüseyin Yıldız, “Kamu davası açıldı, duruşma günü 3 Eylül’e verildi” dedi. Yıldız, Dilruba’nın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

DURUŞMA TARİHİ BELLİ OLDU

Yıldız’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Gözümüze çarpan ilk şey halka kin ve düşmanlığa aşağılama suçundan iddianamenin başsavcı vekili tarafından alelacele hazırlanıp kamu davasının açıldığını gördük. Açılan kamu davasında da duruşma gününün dahi tayin edildiğini öğrendik. Tutukluluğa itiraz ettik. İki günde jet hızında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Dilruba’nın 3 Eylül günü saat 14.00’te görülecek. Dilruba’nın 3 Eylül’den önce tahliye edileceğini düşünüyoruz. Adalet duygusunun incinmemesi için Dilruba’nın derhal tahliye edilmeli. Hukuki düzenlemeler kapsamında Dilruba’nın tahliye edilmeli. Dilruba’nın videosunda suç unsuru içeren ifade yok.  Tutuklama sürecinde iki kez savcının değiştiği ortaya çıkan Dilruba Y., 3 Eylül’de hakim karşısına çıkacak.

NE OLMUŞTU?

Bir sokak röportajında Instagram’a erişim engeli getirilmesine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan Dilruba K., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve ”cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanan Dilruba K.’nin tutukluluğuna dün itiraz edilmişti. Dün, Dilruba K. ile cezaevinde görüşen avukatı Hüseyin Yıldız, müdafi olarak vekalet almasının ardından cezaevi önünde yaptığı açıklamada, Dilruba K.’nin üzerine atılı suçların tutukluluk gerektirmediğini belirterek “Haksız ve hukuksuz bir tutuklamayla karşı karşıyayız. Sonuna kadar itirazlarımızı sunacağız. Süreç şu anda bu aşamada ve itiraz sürecini tamamladıktan sonra mahkemenin itirazımız neticesinde vereceği kararı bekleyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Orman yangını | İzmir Karşıyaka'da 16 ev yandı, vatandaşlar geç müdahaleye isyan etti

SONRAKİ HABER

Cengiz İnşaat Eskincedere Vadisi ile ilgili mahkeme kararını dinlemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa