16 Ağustos 2024 13:46

"Elazığ Belediyesi 106 milyon liraya satın alınacak araçları 539 milyona kiraladı"

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Elazığ Belediyesinin 106 milyon liraya satın alınabilecek 82 aracı 539 milyon liraya kiralamasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Google Street View 

Paylaş

Serra TAYLAN

Elazığ Belediyesi, 82 aracın 3 yıllığına kiralanması için 539 milyon liralık ihale gerçekleştirdi. Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın ise söz konusu araçların piyasadaki satın alma bedelinin çok üzerinde bir fiyata kiralandığını söyledi. Bu araçların satın alma bedelinin 106 ile 176 milyon TL arasında olduğunu vurgulayan Akın, ihalenin iptali için Cumhuriyet Başsavılığına suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

"İHALENİN TEKNİK AÇIDAN DA İPTALİ GEREKTİREN HUSUSLAR VAR"

İhalenin teknik açıdan da iptalini gerektiren hususlar olduğunu belirten Akın, bunları şöyle aktardı:

"Hizmet alımı suretiyle bir kiralama işi yapılıyorsa kamuya bunu ihale kanuna göre yakıtlı olarak kiralayamazsınız. Burada bir takım şaibeler olduğundan dolayı Bakanlar Kurulu kararıyla 'Yakıtlı araç hizmet alımı yapılamaz' ibaresi çok net bir şekilde ortaya konulmuştur. İhale sonuç ilanı 7 Ağustos'ta yayımlanmış ancak ihale sözleşmesi, yayımlanma tarihinden 2 gün önce imzalanmış. Sonuç tarihi yayımlandığı günden itibaren 5 gün içinde sözleşme imzalanamaz, 5 günden sonra ancak sözleşmenin imzalanacağını çok net bir şekilde ifade edilmiştir."

"RESMEN AKIL TUTULMASI"

Elazığ Belediyesinin kiralamak istediği araçlara dair inceleme yaptıklarını aktaran Akın, "82 aracın tamamı satın alınmak istenirse 106-176 milyon TL maaliyeti var. 2024 model almak isterseniz 176 milyon TL, şartnamedeki gibi 2015 model almak isterseniz 106 milyon TL'ye kadar bu araçları zaten alabiliyorsunuz. Bu araçları 3 yıllığına gidip 540 milyon TL'ye kiralamak resmen akıl tutulmasıdır. Araç kiralanabilir, kısa süreli işler için araç kiralarsınız ancak uzun süreli Elazığ Belediyesinin en temel ihtiyacı olan çöp kamyonlarının bu tutarlara kiralanması asla kabul edilemez. Biz bu ihalenin iptalinin kamu zararının engellenmesi adına önemli bir adım olarak görüyoruz. Bundan dolayı Cumhuriyet Başsavcılığına bu konuyu taşıyacağımızı ifade etmek istiyorum.'' (Elazığ/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Suriye’de peş peşe iki deprem

SONRAKİ HABER

Diyarbakırlı mısır üreticileri: Bakan konuştukça kendimizi başka ülkede hissediyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa