16 Ağustos 2024 16:56

Befesa işçileri: Yeni teklif kabul edilemez, mücadelemizde kararlıyız

Birleşik Metal-İş üyesi Befesa işçilerinin grevi 22. gününde. İşverenden yeni teklif geldiğini ancak bunun kabul edilemez olduğunu belirten sendika Genel Sekreteri Ali Çeltek, mücadele vurgusu yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hatay İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Befesa Silvermet’te Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin grevi 22 gündür sürüyor. Befesa işverenin yeni teklifte bulunduğunu ancak bunun kabul edilemez olduğunu belirten Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Çeltek, mücadelede kararlı olduklarını söyledi.

“İKRAMİYELERİ İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE TEKLİF ETMEDİ”

Fabrika önünde düşük ücretlere karşı direnen Befesa işçilerini Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Çeltek ziyaret etti. İşverenle görüşmenin gerçekleştiğini belirten Çeltek şu bilgileri verdi; “Grev devam ediyor, işverenle görüşme yaptık kabul edeceğimiz bir teklif yok. En son sunmuş olduğu teklife 11 puan ekledi ama ikramiyeleri bizim istediğimiz gibi vermiyor. 6 ayda bir ödemeyi taahhüt ediyor. Zaten işçilerin ücretleri düşük ikramiyeleri de öyle yapınca bu koşullarda sağlıklı değil. Kabul edilebilir değil.”

DÖRTYOL BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET

Öte yandan sendika Genel Sekreteri Ali Çeltek ve Anadolu Şube Başkanı Deniz Ilgan, bugün Dörtyol Belediye Başkanı Dr. Bahadır Amaç'ı makamında ziyaret etti. Çeltek, “Bölgede ikamet eden üyelerimizin yerel yönetimlerden beklentileri ile onların yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için verdiğimiz mücadeleye dair kendisiyle bilgi ve fikir alışverişinde bulunduk” dedi. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zam talep eden tersane işçileri: Bugüne kadar hep sabrettik, artık sabır kalmadı

SONRAKİ HABER

Ahmet Şık'a arkadan saldıran Alpay Özalan’ın geçmişte karıştığı kavgalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa