16 Ağustos 2024 18:01

Diyarbakır’da iki kafeye saldırı düzenleyen 3 kişi tahliye edildi

Diyarbakır Sur'da iki kafeye bombalı saldırı düzenleyen 3 kişi tahliye edildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Cami Kebir Mahallesi’nde bulunan Karga ve Hewş adlı kafelere bir grup tarafından 12 Temmuz’da silahlı ve ses bombalı saldırı düzenledi. Saldırının ardından gelen tepkiler üzerine 3 kişi tutuklandı.

MA'da yer alan bilgiye göre tutuklanan 3 kişinin yapılan tutuk incelemesinin ardından 15 Ağustos’ta serbest bırakıldığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Hewş ve Karga isimli kafelere 11 Temmuz gecesi ses bombalı ve silahlı saldırı düzenlenmişti.

Gerçekleşen saldırıların hedefinde, öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi ve CHP Milletvekili Türkan Elçi'ye ait Karga Kafe ile bitişiğindeki Hewş Kafe vardı. İşletmelere tabancayla ateş açılmış, ses bombası atılmış ve tehditler savrulmuştu. Saldırı sonrası Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye almıştı. Görüntülerde, ateş eden kişinin, kolunda dövme bulunan V.G. olduğu belirlenmişti. Ekipler, düzenledikleri "Kantar" operasyonunda V.G. ile ona yardım eden U.Y. ve G.Ç.'yi gözaltına almıştı. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da kafeye saldıranlar tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Ahmet Şık'a ve Alpay Özalan'a kınama cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa